Každý pěstuje angrešt a rybíz, ale co pak s ním? Tento francouzský letní dezert je ideální pro zpracování vaší úrody. V podstatě vezmete ovoce a zalijete ho palačinkovým těstem. Já jsem zvolila kombinaci angreštu a rybízu a vznikl úžasný sladkokyselý dezert.
Předehřejeme troubu na 180°C. A připravte si kulatou formu o průměru 20cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte cukrem.
Angrešt a rybíz omyjeme a očistíme od stopek a bubáků.
Vejce s třtinovým cukrem šleháme asi 5 minut do nadýchané pěny.
Jakmile bude směs hladká a nadýchaná , přidáme mouku, mléko a vše důkladně promícháme.
Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.
Na dno formy rovnoměrně nasypeme ovoce a zalijeme těstem.
Pečeme 30-35 minut, dokud není koláč na povrchu krásně zlatý.
Necháme vychladnout a můžeme podávat ozdobený zakysanou smetanou s cukrem.
Ingredience
Postup
Předehřejeme troubu na 180°C. A připravte si kulatou formu o průměru 20cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte cukrem.
Angrešt a rybíz omyjeme a očistíme od stopek a bubáků.
Vejce s třtinovým cukrem šleháme asi 5 minut do nadýchané pěny.
Jakmile bude směs hladká a nadýchaná , přidáme mouku, mléko a vše důkladně promícháme.
Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.
Na dno formy rovnoměrně nasypeme ovoce a zalijeme těstem.
Pečeme 30-35 minut, dokud není koláč na povrchu krásně zlatý.
Necháme vychladnout a můžeme podávat ozdobený zakysanou smetanou s cukrem.