Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Angreštovo-rybízový clafoutis

Každý pěstuje angrešt a rybíz, ale co pak s ním? Tento francouzský letní dezert je ideální pro zpracování vaší úrody. V podstatě vezmete ovoce a zalijete ho palačinkovým těstem. Já jsem zvolila kombinaci angreštu a rybízu a vznikl úžasný sladkokyselý dezert.

Porcí10 Porcí
Čas přípravy20 minDélka vaření/pečení35 minCelkový čas55 min

 150 g angreštu
 150 g rybízu
 30 g másla
 2 vejce
 150 ml mléka
 90 g hladké mouky
 90 g třtinového cukru
 2 lžíce cukru krupice na vysypání formy
 200 g zakysané smetany smícháné s moučkovým cukrem (na ozdobu)

1

Předehřejeme troubu na 180°C. A připravte si kulatou formu o průměru 20cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte cukrem.

2

Angrešt a rybíz omyjeme a očistíme od stopek a bubáků.

3

Vejce s třtinovým cukrem šleháme asi 5 minut do nadýchané pěny.

4

Jakmile bude směs hladká a nadýchaná , přidáme mouku, mléko a vše důkladně promícháme.

5

Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.

6

Na dno formy rovnoměrně nasypeme ovoce a zalijeme těstem.

7

Pečeme 30-35 minut, dokud není koláč na povrchu krásně zlatý.

8

Necháme vychladnout a můžeme podávat ozdobený zakysanou smetanou s cukrem.

Ingredience

 150 g angreštu
 150 g rybízu
 30 g másla
 2 vejce
 150 ml mléka
 90 g hladké mouky
 90 g třtinového cukru
 2 lžíce cukru krupice na vysypání formy
 200 g zakysané smetany smícháné s moučkovým cukrem (na ozdobu)

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180°C. A připravte si kulatou formu o průměru 20cm, kterou vymažte kouskem másla a vysypte cukrem.

2

Angrešt a rybíz omyjeme a očistíme od stopek a bubáků.

3

Vejce s třtinovým cukrem šleháme asi 5 minut do nadýchané pěny.

4

Jakmile bude směs hladká a nadýchaná , přidáme mouku, mléko a vše důkladně promícháme.

5

Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme.

6

Na dno formy rovnoměrně nasypeme ovoce a zalijeme těstem.

7

Pečeme 30-35 minut, dokud není koláč na povrchu krásně zlatý.

8

Necháme vychladnout a můžeme podávat ozdobený zakysanou smetanou s cukrem.

Angreštovo-rybízový clafoutis
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu