Pro mě je tento burger objevem letošního léta. Už tu máme sice podzim, ale tenhle burger si můžeme připravit i doma. Mě chutná nejvíc s trhaným vepřovým masíčkem, ale můžete ho naplnit i kuřecím masem nebo oblíbeným sýrem. Navíc “upečení” zelených houstiček je hotové raz dva. Stačí vám totiž jen avokádo, lžíce a nůž 😉
Nejdříve nakrájíme cibuli na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi. Když cibulka zesklovatí, přidáme ocet a přisypeme cukr. Necháme zkaramelizovat a odstavíme z plotny.
Mezitím si připravíme avokádo, které bude tvořit housku burgeru. Avokádo rozpůlíme nožem. Nožem zasekneme do pecky a vyjmeme jí. Pomocí lžíce vyndáme obě půlky ze slupek.
Jednu půlku ze spodu lehce skrojíme nožem, aby hezky stála na talíři.
Pokud nemáte k dispozici trhané vepřové maso a nechce se vám péct, můžete burger naplnit například přírodním řízkem s kuřecích prsou. Stačí prso jen osolit a opepřit a pak ho opéct z obou stran na pánvi. Kuřecí maso pak doporučují nakrájet na plátky, aby se vám lépe plnil burger.
Tip: Trhané vepřové maso
Obě půlky avokáda potřeme lehce hořčicí. Na postavenou polovinu navrstvíme maso, přikryjeme plátkem chedaru (nebo posypeme strouhaným sýrem), přidáme cibulku a přiklopíme druhou polovinou avokáda.
Posypeme sezamovými semínky a spíchneme párátkem.
Ingredience
Postup
Nejdříve nakrájíme cibuli na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi. Když cibulka zesklovatí, přidáme ocet a přisypeme cukr. Necháme zkaramelizovat a odstavíme z plotny.
Mezitím si připravíme avokádo, které bude tvořit housku burgeru. Avokádo rozpůlíme nožem. Nožem zasekneme do pecky a vyjmeme jí. Pomocí lžíce vyndáme obě půlky ze slupek.
Jednu půlku ze spodu lehce skrojíme nožem, aby hezky stála na talíři.
Pokud nemáte k dispozici trhané vepřové maso a nechce se vám péct, můžete burger naplnit například přírodním řízkem s kuřecích prsou. Stačí prso jen osolit a opepřit a pak ho opéct z obou stran na pánvi. Kuřecí maso pak doporučují nakrájet na plátky, aby se vám lépe plnil burger.
Tip: Trhané vepřové maso
Obě půlky avokáda potřeme lehce hořčicí. Na postavenou polovinu navrstvíme maso, přikryjeme plátkem chedaru (nebo posypeme strouhaným sýrem), přidáme cibulku a přiklopíme druhou polovinou avokáda.
Posypeme sezamovými semínky a spíchneme párátkem.