Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Avokado-burger

Pro mě je tento burger objevem letošního léta. Už tu máme sice podzim, ale tenhle burger si můžeme připravit i doma. Mě chutná nejvíc s trhaným vepřovým masíčkem, ale můžete ho naplnit i kuřecím masem nebo oblíbeným sýrem. Navíc “upečení” zelených houstiček je hotové raz dva. Stačí vám totiž jen avokádo, lžíce a nůž 😉

Porcí1 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

 1 avokado
 1 plátek chedaru (nebo 2 lžíce strouhaného)
 ½ cibule
 3 lžíce trhaného vepřového nebo kuřecí prso
 hořčice na potření
 černá sezamová semínka na posypání
 1 lžička cukru
 1 lžička octu
 olivový olej

1

Nejdříve nakrájíme cibuli na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi. Když cibulka zesklovatí, přidáme ocet a přisypeme cukr. Necháme zkaramelizovat a odstavíme z plotny.

2

Mezitím si připravíme avokádo, které bude tvořit housku burgeru. Avokádo rozpůlíme nožem. Nožem zasekneme do pecky a vyjmeme jí. Pomocí lžíce vyndáme obě půlky ze slupek.

3

Jednu půlku ze spodu lehce skrojíme nožem, aby hezky stála na talíři.

4

Pokud nemáte k dispozici trhané vepřové maso a nechce se vám péct, můžete burger naplnit například přírodním řízkem s kuřecích prsou. Stačí prso jen osolit a opepřit a pak ho opéct z obou stran na pánvi. Kuřecí maso pak doporučují nakrájet na plátky, aby se vám lépe plnil burger.

Tip: Trhané vepřové maso

Trhané vepřové masoKdyž pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru.

5

Obě půlky avokáda potřeme lehce hořčicí. Na postavenou polovinu navrstvíme maso, přikryjeme plátkem chedaru (nebo posypeme strouhaným sýrem), přidáme cibulku a přiklopíme druhou polovinou avokáda.

6

Posypeme sezamovými semínky a spíchneme párátkem.

Ingredience

 1 avokado
 1 plátek chedaru (nebo 2 lžíce strouhaného)
 ½ cibule
 3 lžíce trhaného vepřového nebo kuřecí prso
 hořčice na potření
 černá sezamová semínka na posypání
 1 lžička cukru
 1 lžička octu
 olivový olej

Postup

1

Nejdříve nakrájíme cibuli na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi. Když cibulka zesklovatí, přidáme ocet a přisypeme cukr. Necháme zkaramelizovat a odstavíme z plotny.

2

Mezitím si připravíme avokádo, které bude tvořit housku burgeru. Avokádo rozpůlíme nožem. Nožem zasekneme do pecky a vyjmeme jí. Pomocí lžíce vyndáme obě půlky ze slupek.

3

Jednu půlku ze spodu lehce skrojíme nožem, aby hezky stála na talíři.

4

Pokud nemáte k dispozici trhané vepřové maso a nechce se vám péct, můžete burger naplnit například přírodním řízkem s kuřecích prsou. Stačí prso jen osolit a opepřit a pak ho opéct z obou stran na pánvi. Kuřecí maso pak doporučují nakrájet na plátky, aby se vám lépe plnil burger.

Tip: Trhané vepřové maso

Trhané vepřové masoKdyž pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru.

5

Obě půlky avokáda potřeme lehce hořčicí. Na postavenou polovinu navrstvíme maso, přikryjeme plátkem chedaru (nebo posypeme strouhaným sýrem), přidáme cibulku a přiklopíme druhou polovinou avokáda.

6

Posypeme sezamovými semínky a spíchneme párátkem.

Avokado-burger
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu