Máte doma zásoby mouky a vajec? K tomu se nudíte doma a děti mají na něco chuť?
Tuhle bábovku jsem pekla několikrát dětem v Německu, kde jsem pracovala jako au-pair. Vždycky sklidila obrovský úspěch .-)
Troubu předehřejeme na 170°C.
Změklé máslo, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladké směsi.
Bílky a cukr krystal ušleháme do lesklé polevy. Doporučuji nejdříve trochu vyšlehat bílky a pak přidat cukr a dál šlehat.
Obě směsi smícháme, opatrně přimícháme mouku, aby nám nespadly bílky.
Nakonec přidáme rum.
Třetinu těsta smícháme s kakaem.
Formu pečlivě vymažeme a vysypeme moukou.
Do formy nalijeme část světlého těsta a pak přilijeme kakaové těsto. Špejlí trochu promícháme se světlým těstem, abychom vytvořili mramorový vzor. Nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.
Bábovku vložíme do trouby a pečeme 60-75 minut.
Bábovku ještě za tepla vyklopíme z formy.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 170°C.
Změklé máslo, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladké směsi.
Bílky a cukr krystal ušleháme do lesklé polevy. Doporučuji nejdříve trochu vyšlehat bílky a pak přidat cukr a dál šlehat.
Obě směsi smícháme, opatrně přimícháme mouku, aby nám nespadly bílky.
Nakonec přidáme rum.
Třetinu těsta smícháme s kakaem.
Formu pečlivě vymažeme a vysypeme moukou.
Do formy nalijeme část světlého těsta a pak přilijeme kakaové těsto. Špejlí trochu promícháme se světlým těstem, abychom vytvořili mramorový vzor. Nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.
Bábovku vložíme do trouby a pečeme 60-75 minut.
Bábovku ještě za tepla vyklopíme z formy.