Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Bábovka – Marmorgugelhupf

Máte doma zásoby mouky a vajec? K tomu se nudíte doma a děti mají na něco chuť?
Tuhle bábovku jsem pekla několikrát dětem v Německu, kde jsem pracovala jako au-pair. Vždycky sklidila obrovský úspěch .-)

Porcí12 Porcí
Čas přípravy25 minDélka vaření/pečení1 hod 15 minCelkový čas1 hod 40 min

 200 g másla
 8 vajec
 200 g moučkového cukru
 200 g krystalového cukru
 230 g hladké mouky
 25 g kakaa
 rum (opatrně, ať vám neujede ruka)

1

Troubu předehřejeme na 170°C.

2

Změklé máslo, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladké směsi.

3

Bílky a cukr krystal ušleháme do lesklé polevy. Doporučuji nejdříve trochu vyšlehat bílky a pak přidat cukr a dál šlehat.

4

Obě směsi smícháme, opatrně přimícháme mouku, aby nám nespadly bílky.

5

Nakonec přidáme rum.

6

Třetinu těsta smícháme s kakaem.

7

Formu pečlivě vymažeme a vysypeme moukou.

8

Do formy nalijeme část světlého těsta a pak přilijeme kakaové těsto. Špejlí trochu promícháme se světlým těstem, abychom vytvořili mramorový vzor. Nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.

9

Bábovku vložíme do trouby a pečeme 60-75 minut.

10

Bábovku ještě za tepla vyklopíme z formy.

Ingredience

 200 g másla
 8 vajec
 200 g moučkového cukru
 200 g krystalového cukru
 230 g hladké mouky
 25 g kakaa
 rum (opatrně, ať vám neujede ruka)

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170°C.

2

Změklé máslo, žloutky a moučkový cukr vyšleháme do hladké směsi.

3

Bílky a cukr krystal ušleháme do lesklé polevy. Doporučuji nejdříve trochu vyšlehat bílky a pak přidat cukr a dál šlehat.

4

Obě směsi smícháme, opatrně přimícháme mouku, aby nám nespadly bílky.

5

Nakonec přidáme rum.

6

Třetinu těsta smícháme s kakaem.

7

Formu pečlivě vymažeme a vysypeme moukou.

8

Do formy nalijeme část světlého těsta a pak přilijeme kakaové těsto. Špejlí trochu promícháme se světlým těstem, abychom vytvořili mramorový vzor. Nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.

9

Bábovku vložíme do trouby a pečeme 60-75 minut.

10

Bábovku ještě za tepla vyklopíme z formy.

Bábovka – Marmorgugelhupf
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu