Nastavení tisku:

Banana bread (banánový chlebíček)

Porcí12 PorcíČas přípravy20 minDélka vaření/pečení40 minCelkový čas1 hod

Banana bread peče každý trochu jinak. Tenhle recept jsem získala od jednoho Američana, který moc rád peče. Jelikož mi neprozradil svou tajnou ingredienci, tak jsem ji chvíli hledala. Jakou tam přidáte vy?

 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
 3 lžičky prášku do pečiva
 špetka soli
 2/3 hrnku cukr krystal
 2 balíčky vanilkového cukru
 1/3 hrnku rozpuštěného másla
 pomerančová kůra z půlky pomeranče
 citronová kůra z půlky citronu
 2 velké banány (nebo 3 menší)
 1 vejce
 1/2 hrnku nasekaných vlaškých oříšků
 1/3 hrnku rozinek
 Moje tajná přísada: lžička skořice :-)
1

Troubu předehřejeme na 170°C.

2

Cukr a máslo vyšleháme v hladkou směs.

3

Přidáme vejce a dobře prošleháme.

4

Přidáme banány rozmačkané vidličkou.

5

Směs promícháme a přidáme k ní zbytek surovin.

6

Připravené těsto dáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
Tip: můžete ještě ozdobit rozkrojeným banánem, než dáte chlebíček péct

7

Pečeme 40-50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

8

Po upečení necháme vychladnout a podáváme nakrájené na plátky.

9

Tip: Banana bread se nejčastěji podává s burákovým máslem a čerstvým ovocem. Já mohu doporučit i variantu s banánem krátce opečeným na kokosovém oleji. Mňam!

Nutrition Facts

Porce 12