Co se zralými nebo přezrálými banány? Kromě banánového chlebíčku, si můžete udělat domácí banánovou zmrzlinu. Není potřeba přidávat žádný cukr a v podstatě nemusíte přidávat ani smetanu. Prostě potřebujte jen ty banány 🙂
Zralé banány oloupeme a každý cca 3x překrojíme.
Takto připravené banány dáme zmrazit cca na 2hodiny do mrazáku. Můžete si je takto připravit několik dní dopředu a zmrzlinu udělat, až když přijde návštěva.
Zmražené banány pak jednoduše rozmixujeme a pokud chceme mít smetanovější zmrzlinu, přidáme při mixování smetanu.
Zmrzlinu ihned podáváme a nebo ji dáme v plastové krabičce zpět do mrazáku na později.
Ingredience
Postup
Zralé banány oloupeme a každý cca 3x překrojíme.
Takto připravené banány dáme zmrazit cca na 2hodiny do mrazáku. Můžete si je takto připravit několik dní dopředu a zmrzlinu udělat, až když přijde návštěva.
Zmražené banány pak jednoduše rozmixujeme a pokud chceme mít smetanovější zmrzlinu, přidáme při mixování smetanu.
Zmrzlinu ihned podáváme a nebo ji dáme v plastové krabičce zpět do mrazáku na později.