Nastavení tisku:

Batátové hranolky

Porcí2 Porce

Hranolky se dají dělat nejen z klasických brambor a ty batátové jsou v poslední době velmi oblíbené. Mají příjemně nasládlou chuť a dají se použít jako příloha nebo si je upečte jen tak na chuť ;-)

 600 g batát
 4 lžíce olivového oleje
 2 stroužky česneku
 hrst čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymian, bazalka)
 sůl a pepř
 100 ml zakysané smetany
1

Troubu předehřejme na 180 C.

2

Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm

3

Bylinky a česnek nakrájíme nadrobno.

4

Hranolky v míse pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami, česnekem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozložíme hranolky.

6

Pečeme 25 minut. Podáme ještě teplé se zakysanou smetanou.

Nutrition Facts

Porce 2