Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Batátový krém s jablíčkem

Batáty se dají připravit na tisíc způsobů, i polévek je nespočet. Zkuste tuhle s jablíčkem a římským kmínem.

Porcí2 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

 380 g batátů (cca 1 středně velká)
 1 brambora
 1 mrkev (středně velká)
 1 středně velká cibule
 2 stroužky česneku
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky čerstvého zázvoru
 1 jablko
 ½ l vývaru (můžete si pomoct bujónem nebo kohoutkovým vývarem)
 50 ml smetany (12% stačí)
 chilli paprička
 sůl a pepř
 zakysaná smetana na ozdobu

1

Oloupeme batáty, mrkev a bramboru.

2

Nakrájíme na kostičky a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

3

Pokapeme olivovým olejem a osolíme.

4

Pečeme 30minut na 200°C. Pečením dostane polévka výraznější chuť.
Pokud nemáte troubu nebo péct nechcete, můžete zeleninu přidat až do vývaru v bodě 11.

5

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a spolu s nakrájeným česnekem necháme zesklovatět na másle.

6

Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor.

7

Necháme chvilku restovat.

8

Oloupeme a nakrájíme jablíčko na kostičky.

9

Jablíčko přidáme k cibuli a cca 5 minut restujeme.

10

Směs zalijeme vývarem a chvilku povaříme.

11

Přidáme zeleninu z trouby a vařte asi 5 minut .
Pokud jste zeleninu nepekli, tak vařte do měkka.

12

Směs rozmixujeme do hladka.

13

Přidáme smetanu.

14

Ochutíme pepřem, solí a chilli papričkou a krátce povaříme (max 5 minut) .

15

Podáváme se zakysanou smetanou.

Ingredience

 380 g batátů (cca 1 středně velká)
 1 brambora
 1 mrkev (středně velká)
 1 středně velká cibule
 2 stroužky česneku
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky čerstvého zázvoru
 1 jablko
 ½ l vývaru (můžete si pomoct bujónem nebo kohoutkovým vývarem)
 50 ml smetany (12% stačí)
 chilli paprička
 sůl a pepř
 zakysaná smetana na ozdobu

Postup

1

Oloupeme batáty, mrkev a bramboru.

2

Nakrájíme na kostičky a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

3

Pokapeme olivovým olejem a osolíme.

4

Pečeme 30minut na 200°C. Pečením dostane polévka výraznější chuť.
Pokud nemáte troubu nebo péct nechcete, můžete zeleninu přidat až do vývaru v bodě 11.

5

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a spolu s nakrájeným česnekem necháme zesklovatět na másle.

6

Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor.

7

Necháme chvilku restovat.

8

Oloupeme a nakrájíme jablíčko na kostičky.

9

Jablíčko přidáme k cibuli a cca 5 minut restujeme.

10

Směs zalijeme vývarem a chvilku povaříme.

11

Přidáme zeleninu z trouby a vařte asi 5 minut .
Pokud jste zeleninu nepekli, tak vařte do měkka.

12

Směs rozmixujeme do hladka.

13

Přidáme smetanu.

14

Ochutíme pepřem, solí a chilli papričkou a krátce povaříme (max 5 minut) .

15

Podáváme se zakysanou smetanou.

Batátový krém s jablíčkem
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu