Nastavení tisku:

Bramborová polévka s kuřecím masem

Porcí4 PorceČas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

Tahle polévka je netradiční a je krémová i přes to, že se vůbec nemixuje. Zahřeje a zasytí, takže si jí klidně můžete připravit místo hlavního jídla.

 3 brambory
 150 g kuřecích prsou
 1 mrkev
 1 cibule
 5 středních žampionů
 400 ml mléka
 400 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru (můžte použít bujón)
 4 lžíce mouky
 80 ml bílého vína
 2 lžíce másla
 sůl a pepř
1

Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na půlkolečka a maso na drobnější kostičky.

2

Rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, mrkev a maso.

3

Přidáme víno a mícháme cca 3 minuty.

4

Brambory nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Přidáme ke směsi a promícháme.

5

Zasypeme moukou a dobře promícháme. Po té zalijeme mlékem a vývarem.

6

Vaříme na mírném ohni 20 minut. Občas promícháme, aby se nám polévka nepřichytila.

7

Ochutíme solí a pepřem.

8

Stáhneme z ohně a vmícháme dvě lžíce másla, tím se polévka krásně zjemní. Dobrou chuť!

Nutrition Facts

Porce 4