Z brambor se dá vykouzlit i tahle elegantní polévka. Stačí vám jen pár ingrediencí a 30minut vašeho času. Krutonky doporučuji vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou příjemně nasládlé a polévku skvěle doplní.
Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme brambory a česnek rozmáčknutý nožem, solíme a opepříme.
Vsypeme rozmarýn a za častého míchání restujeme 5 minut.
Zalijeme 0,5litrem vody a vaříme 15 minut.
Přidáme smetanu a asi minutu povaříme.
Polévku stáhneme z ohně, vmícháme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem (můžete i pouze rozmačkat).
Krém dochutíme solí a pepřem.
Můžete podávat s krutonky: rohlík nakrájíme na kostičky a spolu s rozmarýnem orestujeme na másle do křupava, Můžete krutonky vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou pak jemně nasládlé.
Polévku dozdobíme pažitkou nebo nakrájenou jarní cibulkou.
Ingredience
Postup
Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme brambory a česnek rozmáčknutý nožem, solíme a opepříme.
Vsypeme rozmarýn a za častého míchání restujeme 5 minut.
Zalijeme 0,5litrem vody a vaříme 15 minut.
Přidáme smetanu a asi minutu povaříme.
Polévku stáhneme z ohně, vmícháme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem (můžete i pouze rozmačkat).
Krém dochutíme solí a pepřem.
Můžete podávat s krutonky: rohlík nakrájíme na kostičky a spolu s rozmarýnem orestujeme na másle do křupava, Můžete krutonky vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou pak jemně nasládlé.
Polévku dozdobíme pažitkou nebo nakrájenou jarní cibulkou.
Vynikající polévka z minimum surovin.
Jsem ráda, že se povedla 🥰