Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Bramborový krém

Kategorie, NáročnostZačátečník

Z brambor se dá vykouzlit i tahle elegantní polévka. Stačí vám jen pár ingrediencí a 30minut vašeho času. Krutonky doporučuji vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou příjemně nasládlé a polévku skvěle doplní.

Porcí2 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

 1 středně velká cibule
 300 g brambor (cca 5ks)
 50 g másla
 1 stroužek česneku
 3 lžíce olivového oleje
 1 lžíce rozmarýnu
 40 ml smetany
 sůl a pepř
 pažitka nebo jarní cibulka na dozdobení polévky
Na krutonky
 1 rohlík nebo plátek tmavého chleba
 20 g másla
 1 lžička rozmarýnu
 sůl a pepř

1

Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.

3

Přidáme brambory a česnek rozmáčknutý nožem, solíme a opepříme.

4

Vsypeme rozmarýn a za častého míchání restujeme 5 minut.

5

Zalijeme 0,5litrem vody a vaříme 15 minut.

6

Přidáme smetanu a asi minutu povaříme.

7

Polévku stáhneme z ohně, vmícháme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem (můžete i pouze rozmačkat).

8

Krém dochutíme solí a pepřem.

9

Můžete podávat s krutonky: rohlík nakrájíme na kostičky a spolu s rozmarýnem orestujeme na másle do křupava, Můžete krutonky vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou pak jemně nasládlé.

Polévku dozdobíme pažitkou nebo nakrájenou jarní cibulkou.

Ingredience

 1 středně velká cibule
 300 g brambor (cca 5ks)
 50 g másla
 1 stroužek česneku
 3 lžíce olivového oleje
 1 lžíce rozmarýnu
 40 ml smetany
 sůl a pepř
 pažitka nebo jarní cibulka na dozdobení polévky
Na krutonky
 1 rohlík nebo plátek tmavého chleba
 20 g másla
 1 lžička rozmarýnu
 sůl a pepř

Postup

1

Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.

3

Přidáme brambory a česnek rozmáčknutý nožem, solíme a opepříme.

4

Vsypeme rozmarýn a za častého míchání restujeme 5 minut.

5

Zalijeme 0,5litrem vody a vaříme 15 minut.

6

Přidáme smetanu a asi minutu povaříme.

7

Polévku stáhneme z ohně, vmícháme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem (můžete i pouze rozmačkat).

8

Krém dochutíme solí a pepřem.

9

Můžete podávat s krutonky: rohlík nakrájíme na kostičky a spolu s rozmarýnem orestujeme na másle do křupava, Můžete krutonky vyzkoušet i z tmavého chleba, jsou pak jemně nasládlé.

Polévku dozdobíme pažitkou nebo nakrájenou jarní cibulkou.

Bramborový krém
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Martina
4 let zpět

Vynikající polévka z minimum surovin.

20200418_144413
Close Menu