Nastavení tisku:

Candát s rajčaty

Porcí2 PorceČas přípravy15 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas30 min

Tenhle recept jsem vyzkoušela, když mi omylem přivezli 1kg cherry rajčátek. Obávám se, že teď se mi spotřeba rajčátek opradu zvedne. Skvělá lehká večeře, kam se hrabou brambory.

 400 g filetů z candáta s kůží (můžete použít i tresku)
 500 g cherry rajčat
 1 lžíce tymiánu
 hrst oliv
 1 lžíce cukru
 hrst čerstvé bazalky
 1 stroužek česneku
 1 šalotka
 olivový olej
 pečící papír
1

Troubu předehřejme na 180°.

2

Šalotku nakrájíme na proužky.

3

Rajčátka a olivy překrojíme na půlky.

4

Filety z candáta překrojíme tak, aby nám vznikly celkem 4 kousky. Z obou stran opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.

5

Na pánev položíme pečící papír a vlijeme na něj lžíci oleje. Takto připravenou pámve rozpálíme na středním plameni.

6

Candáta položíme do pánve na pečící papír kůží dolů a pečeme 3 minuty.

7

Pánev vložíme do trouby a dopečme 3 minuty. Pokud nemáte pánev, co může do trouby, přendejte rybu opatrně na plech.

8

Mezitím si v další pánvi orestujeme šalotku spolu s celým stroužkem česneku. Když zkřehne přidáme rajčátka.

9

Restujeme 3 minuty, přidáme cukr, olivy, sůl, pepř a promícháme.

10

Směs stáhneme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku.

11

Na talíř dáme polovinu rajčatové směsi a přikryjeme dvěma kousky ryby.

Nutrition Facts

Porce 2