Nastavení tisku:

Chlebík

Porcí12 PorcíČas přípravy1 hodDélka vaření/pečení1 hodCelkový čas2 hod

Tento chlebík jsem si naprosto zamilovala. Úžasné je, že ho můžete různě obměňovat. Zkuste přidat místo semínek třeba smaženou cibulku nebo bylinky.

 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
 25 g droždí
 1/2 lžíce cukru
 1/2 lžíce oleje
 1/2 lžíce octa
 1 a 1/2 hrnku vlažné vody
 1 a 1/4 hrnku chlebové mouky (muzete pouzit i celozrnou)
 1 lžička soli
 semínka nebo oříšky nebo bylinky
1

V míse smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu. Počkáme pár minut než vzejde kvásek.

2

Přidáme olej a ocet.

3

Postupně přisypáváme hladkou mouku a vždy důkladně promícháme.

4

Přidáme sůl a chlebovou mouku a pořádně promícháme.

5

Na závěr přidáme semínka. Nelekněte se, těsto je řídké a lepivé.

6

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 30 - 40 minut.

7

Troubu předehřejeme na 185°C

8

Formu na chleba nebo na biskupský chlebíček vymažeme a přelijeme do ní těsto. Takto necháme ještě 30 minut kynout.

9

Povrch můžeme posypat semínky a dáme péct na cca 50 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že se odchlípne od kraje formy.

10

Po upečení vyndáme chlebík z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Nutrition Facts

Porce 12