Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Citronovo-rozmarýnové sušenky

Kategorie, NáročnostZačátečník

Rozmarýn se dokonale hodí k masu, ale až zkusíte tyto jednoduché máslové sušenky s rozmarýnem, tak mi dáte za pravdu, že se hodí i do dezertů. Můžete je také zabalit do celofánu a potěšit přátele milým dárečkem. Určitě budete mít úspěch.

Porcí30 Porcí
Čas přípravy1 hod 15 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas1 hod 30 min

 225 g másla
 150 g krupicového cukru
 1 lžíce strouhané citronové kůry
 1 lžíce citronové šťávy
 ½ lžičky vanilky (případně sáček vanilkového cukru)
 1 vejce
 280 g hladké mouky
 1 lžička soli (ta dodá sušenkám trochu slanou chuť)
 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
 krupicový cukr na obalení

1

Změklé máslo, cukr a vejce vyšlehejte do pěny, vmíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku (případně vanilkový cukr).

2

Do směsi postupně přidávejte mouku, nasekaný rozmarýn a sůl.

3

Šlehejte dokud se z těsta nevytvoří koule. Těsto rozdělte na polovinu a vytvořte dva válečky.

4

Válečky obalte v cukru, zabalte do potravinářské folie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

5

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.

6

Válečky opatrně nakrájejte na 0,5 cm kolečka a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy (cca 2 cm). Pečte dozlatova cca 15 minut.

Nechte úplně vychladnout, pokud to vydržíte 🙂

Ingredience

 225 g másla
 150 g krupicového cukru
 1 lžíce strouhané citronové kůry
 1 lžíce citronové šťávy
 ½ lžičky vanilky (případně sáček vanilkového cukru)
 1 vejce
 280 g hladké mouky
 1 lžička soli (ta dodá sušenkám trochu slanou chuť)
 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
 krupicový cukr na obalení

Postup

1

Změklé máslo, cukr a vejce vyšlehejte do pěny, vmíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku (případně vanilkový cukr).

2

Do směsi postupně přidávejte mouku, nasekaný rozmarýn a sůl.

3

Šlehejte dokud se z těsta nevytvoří koule. Těsto rozdělte na polovinu a vytvořte dva válečky.

4

Válečky obalte v cukru, zabalte do potravinářské folie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

5

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.

6

Válečky opatrně nakrájejte na 0,5 cm kolečka a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy (cca 2 cm). Pečte dozlatova cca 15 minut.

Nechte úplně vychladnout, pokud to vydržíte 🙂

Citronovo-rozmarýnové sušenky
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu