Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Citrusová panenka

Už dlouho jsem hledala recept na vepřovou panenku, který bych zařadila mezi ty oblíbené. No a je tu! K létu patří svěží chuť citrusů a v kombinaci s masem prostě neodoláte. Hlavně to zvládnete do 30ti minut 🙂

Porcí4 Porce
Čas přípravy20 minDélka vaření/pečení8 minCelkový čas28 min

 400 g vepřové panenky
 2 stroužky česneku
 1 limetka
 1 pomeranč
 1 lžíce čerstvého oregana (případně lžička sušeného)
 1 lžíce medu
 1 lžíce olivového oleje
 1 lžíce cukru krupice
 1 lžička kukuřičného škrobu
 sůl a pepř

1

V misce smícháme prolisovaný česnek, kůru a šťávu z citrusů, na jemno nakrájené oregano, med a olej.

2

Maso osolíme, opepříme ze všech stran a naložíme na 10 minut do marinády.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C.

4

Na sporáku rozpálíme pánev a zprudka na ní opečeme panenku ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo.

5

Po té položíme panenku na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 10 minut. Panenka by měla uvntiř zůstat růžová.

6

Mezitím vlijeme na pánev zbytek marinády a přidáme cukr a škrob.

7

Za stálého míchání provaříme po dobu 5ti minut.

8

Jakmile je panenka upečená, přendáme jí na tác či prkénko a přelijeme uvařeným glazé z pánve. Necháme odpočívat 5 minut a pak můžeme začít krájet.

Pozor: Opočinek masa je opravdu důležitý, jinak by nám všechna šťáva hned vytekla a maso by bylo nakonec suché.

9

Panenku podáváme se salátem či se šťouchaným bramborem.

Ingredience

 400 g vepřové panenky
 2 stroužky česneku
 1 limetka
 1 pomeranč
 1 lžíce čerstvého oregana (případně lžička sušeného)
 1 lžíce medu
 1 lžíce olivového oleje
 1 lžíce cukru krupice
 1 lžička kukuřičného škrobu
 sůl a pepř

Postup

1

V misce smícháme prolisovaný česnek, kůru a šťávu z citrusů, na jemno nakrájené oregano, med a olej.

2

Maso osolíme, opepříme ze všech stran a naložíme na 10 minut do marinády.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C.

4

Na sporáku rozpálíme pánev a zprudka na ní opečeme panenku ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo.

5

Po té položíme panenku na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 10 minut. Panenka by měla uvntiř zůstat růžová.

6

Mezitím vlijeme na pánev zbytek marinády a přidáme cukr a škrob.

7

Za stálého míchání provaříme po dobu 5ti minut.

8

Jakmile je panenka upečená, přendáme jí na tác či prkénko a přelijeme uvařeným glazé z pánve. Necháme odpočívat 5 minut a pak můžeme začít krájet.

Pozor: Opočinek masa je opravdu důležitý, jinak by nám všechna šťáva hned vytekla a maso by bylo nakonec suché.

9

Panenku podáváme se salátem či se šťouchaným bramborem.

Citrusová panenka
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu