Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Cizrnová polévka

Kategorie, NáročnostZačátečník

Jarní bouřky jsou tu a polévka na zahřátí se hned hodí. Tuhle polévku jsem objevila náhodou a velmi mě překvapila.

Porcí4 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

 1 středně velká cibule
 4 stroužky česneku
 1 velká mrkev
 1 menší petržel (kořen)
 1 lžička strouhaného zázvoru
 1 lžíce kurkumy
 1 lžička curry
 1 lžíce římského kmínu
 1 lžíce lahůdkové papriky
 600 ml zeleninového vývaru (můžete použít bujón)
 1 konzerva rajčat
 1 konzerva cizrny
 2 lžíce citronové šťávy
 2 lžíce čerstvé nebo sušené petržele (nať)
 1 lžíce kokosového oleje
 sůl
 100 ml kokosového mléka (není nutné)

1

V hrnci rozpustíme lžíci kokosového oleje a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli spolu s česnekem na krájeným na plátky.

2

Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce a 2 minuty restujeme.

3

Do hrnce přidáme zázvor, kurkumu, papriku, curry a římský kmín. Promícháme a minutu orestujeme.

4

Přilijeme vývar a přidáme rajčata z konzervy. Vaříme pod pokličkou 20 minut, dokud není mrkev měkká.

5

Přidáme citronovou šťávu,konzervu cizrny a sušenou petrželku. Povaříme 3 minuty.

6

Na závěr polévku ze dvou třetin rozmixujeme tyčovým mixérem. Tak se zahustí, ale zároveň si udrží strukturu. Polévku můžete ještě dle chuti přisolit.

Tip: Polévku můžete ještě zjemnit kokosovým mlékem. Stačí mléko na konci přimíchat a mírně prohřát.

Ingredience

 1 středně velká cibule
 4 stroužky česneku
 1 velká mrkev
 1 menší petržel (kořen)
 1 lžička strouhaného zázvoru
 1 lžíce kurkumy
 1 lžička curry
 1 lžíce římského kmínu
 1 lžíce lahůdkové papriky
 600 ml zeleninového vývaru (můžete použít bujón)
 1 konzerva rajčat
 1 konzerva cizrny
 2 lžíce citronové šťávy
 2 lžíce čerstvé nebo sušené petržele (nať)
 1 lžíce kokosového oleje
 sůl
 100 ml kokosového mléka (není nutné)

Postup

1

V hrnci rozpustíme lžíci kokosového oleje a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli spolu s česnekem na krájeným na plátky.

2

Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce a 2 minuty restujeme.

3

Do hrnce přidáme zázvor, kurkumu, papriku, curry a římský kmín. Promícháme a minutu orestujeme.

4

Přilijeme vývar a přidáme rajčata z konzervy. Vaříme pod pokličkou 20 minut, dokud není mrkev měkká.

5

Přidáme citronovou šťávu,konzervu cizrny a sušenou petrželku. Povaříme 3 minuty.

6

Na závěr polévku ze dvou třetin rozmixujeme tyčovým mixérem. Tak se zahustí, ale zároveň si udrží strukturu. Polévku můžete ještě dle chuti přisolit.

Tip: Polévku můžete ještě zjemnit kokosovým mlékem. Stačí mléko na konci přimíchat a mírně prohřát.

Cizrnová polévka
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu