Pamatujete si slané preclíčky v čokoládě? Já je zbožňovala! Bohužel dnes už málokdy potkáte v obchodě. Spojení čokolády, slaných preclíčků a karamelu se nedá nazvat jinak než "dobrůtkou". Navíc je připravená za chvilku a jen musíte vydržet, než ztuhne v lednici.
Velký plech vyložíme pečícím papírem. Pozor plech se vám musí vejít do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Nejlepší je čokoládu tzv. vytemperovat. Toho dosáhnete tak, že rozpustíte 2/3 čokolády a pak v ní rozpustíte už mimo vodní lázen zbylou 1/3.
Čokoládu rozetřeme na plech a posypeme nalámanými tyčinkami (nebo celými preclíčky). Klidně se můžou různě překrývat.
Tip: Ponechte si cca 3 lžíce čokolády na závěrečné pocákání.
V hrnci rozpustíme cukr s vodou a necháme zkaramelizovat.
Když karamel zhnědne, přidáme smetanu a povaříme.
Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí.
Karamelem polijeme naší směs tyčinek a posypeme hrubozrnnou solí.
Na závěr můžeme ještě pocákat plech zbytkem čokolády a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním můžete nepravidelně nalámat nebo nakrájet nožem. Pozor, během krájení budete hodně ochutnávat 🙂
Ingredience
Postup
Velký plech vyložíme pečícím papírem. Pozor plech se vám musí vejít do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Nejlepší je čokoládu tzv. vytemperovat. Toho dosáhnete tak, že rozpustíte 2/3 čokolády a pak v ní rozpustíte už mimo vodní lázen zbylou 1/3.
Čokoládu rozetřeme na plech a posypeme nalámanými tyčinkami (nebo celými preclíčky). Klidně se můžou různě překrývat.
Tip: Ponechte si cca 3 lžíce čokolády na závěrečné pocákání.
V hrnci rozpustíme cukr s vodou a necháme zkaramelizovat.
Když karamel zhnědne, přidáme smetanu a povaříme.
Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí.
Karamelem polijeme naší směs tyčinek a posypeme hrubozrnnou solí.
Na závěr můžeme ještě pocákat plech zbytkem čokolády a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním můžete nepravidelně nalámat nebo nakrájet nožem. Pozor, během krájení budete hodně ochutnávat 🙂