Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Crinkles s černým kakaem

Kategorie,

Každý rok obdivuji crinkles na různých fotkách, ale letos přišel čas je upéct doma. Ovšem místo holandského kakaa jsem dala černé kakao a tak popraskaný povrch ještě víc vynikl.

Porcí40 Porcí
Délka vaření/pečení10 min

 60 g másla
 2 vejce
 60 g černého kakaa (případně klasického)
 200 g cukru krupice
 130 g hladké mouky
 1 lžička kypřícího prášku
 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky mleté vanilky
 špetka soli
 50 g moučkového cukru na obalení

1

Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme vejce a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne nadýchaná směs.

2

Přidáme kakao a pečlivě zašleháme do směsi.

3

Nakonec přidáme kypřící prášek a po částech zašleháme mouku.

4

Směs ponecháme v míse a zakryjeme potravinářskou fólií. Takto zabalené necháme vychladit nejméně 4 hodiny.
Je velmi duležité, aby směs byla vychlazená, aby vám šly později dělat kuličky.

5

Z vychlazené směsi děláme kuličky o velikosti malého lískového oříšku a pokládáme je na talíř. Případně si trochu posypte ruce moučkovým cukrem, ať se vám směs tak nelepí.

6

Kuličky dáme ještě na 15minut do lednice.

7

Vychlazené kuličky obalujeme v moučkovém cukru tak, aby měly na sobě silnou vrstu a pokládáme rovnou na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky neoklepáváme 🙂

8

Pečeme 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo 175°C bez horkého vzduchu.

9

Crinkles necháme vychladnout a opatrně uložíme do krabice, kde počkají do Vánoc. No možná na ně budete tajně chodit 🙂

Ingredience

 60 g másla
 2 vejce
 60 g černého kakaa (případně klasického)
 200 g cukru krupice
 130 g hladké mouky
 1 lžička kypřícího prášku
 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/2 lžičky mleté vanilky
 špetka soli
 50 g moučkového cukru na obalení

Postup

1

Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme vejce a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne nadýchaná směs.

2

Přidáme kakao a pečlivě zašleháme do směsi.

3

Nakonec přidáme kypřící prášek a po částech zašleháme mouku.

4

Směs ponecháme v míse a zakryjeme potravinářskou fólií. Takto zabalené necháme vychladit nejméně 4 hodiny.
Je velmi duležité, aby směs byla vychlazená, aby vám šly později dělat kuličky.

5

Z vychlazené směsi děláme kuličky o velikosti malého lískového oříšku a pokládáme je na talíř. Případně si trochu posypte ruce moučkovým cukrem, ať se vám směs tak nelepí.

6

Kuličky dáme ještě na 15minut do lednice.

7

Vychlazené kuličky obalujeme v moučkovém cukru tak, aby měly na sobě silnou vrstu a pokládáme rovnou na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky neoklepáváme 🙂

8

Pečeme 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo 175°C bez horkého vzduchu.

9

Crinkles necháme vychladnout a opatrně uložíme do krabice, kde počkají do Vánoc. No možná na ně budete tajně chodit 🙂

Crinkles s černým kakaem
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu