Nastavení tisku:

Cuketové hranolky

Porcí2 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

Je tu zase cuketová sezóna. Najednou každý recept obsahuje cuketu a spousta z nás už neví, kam jí ještě přidat, aby se nezkazila :-) Tyhle cuketové hranolky jsou opravdu rychlé a vynikající.

 2 malé cukety
 velká hrst strouhanky
 malá hrst parmezánu
 dvě lžíce mandlových plátků (nemusí být)
 2 vejce
 1 lžíce mléka
 olej na potření plechu
 200 g bílého jogurtu
 1 lžička tymiánu
 1 lžička nasekané pažitky
 sůl
1

Troubu předehřejeme na 220 °C.

2

Cukety omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na stejně velké hlanolky cca 10-15cm dlouhé.

3

Vejce rozšleháme se lžící mléka v hlubokém talíři.

4

Smícháme strouhanku, na jemno nastrouhaný parmezán a mandle,

5

Cukety postupně obalujeme ve vejci a následně ve směsi strouhanky parmezánu a mandlích.

6

Hranolky klademe na plech vyložený pečícím papírem lehce potříkaný/potřený olejem.

7

Pečeme v troubě 20-25 minut do krásně zlatavé barvy.

8

Než se hranolky upečou, připravíme si dip z bílého jogurtu. Jogurt dochutíme solí, tymiánem a pažítkou. Můžete přidat i česnek, záleží na vaší chutí.

9

Hranolky podáváme s dipem ať už jen tak samotné nebo jako přílohu k masu.

Nutrition Facts

Porce 2