Nastavení tisku:

Domácí langoše

Porcí8 kusů PorcíČas přípravy40 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas1 hod

Nemůžeme jíst stále jen zdravě, všeho moc škodí :-) Takový domácí langoš je mnohem lepší než někde u stánku a je za chvilku hotový. Děti budou mít určitě radost.

 500 g hladké mouky
 300 ml vlažného mléka
 1 kostka droždí
 1 lžíce cukru
 špetka soli
 olej na smažení
 kečup
 tvrdý sýr (já místo eidamu vyzkoušela chedar a je to úžasné :-) )
 2 stroužky česneku
1

Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek a přilijeme zbytek mléka.

3

Směs vypracujeme v hladké těsto a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.

4

Z vykynutého těsta uděláme 8 bochánků, které necháme pod utěrkou ještě 10 minut kynout.

5

Dva stroužky česneku prolisujeme a smícháme v hrnečku s trochou soli. Přidáme 4 lžíce vody a dáme stranou.

6

Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a důkladně rozpálíme.

7

Z bochánků postupně tvoříme pomocí prstů placky tak, že je postupně vytahujeme jako těsto na pizzu.

8

Placku pak vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.

9

Ještě horký langoš osušíme ubrouskem od oleje a potřeme česnekovou směsí, posypeme sýrem a ozdobíme kečupem.

Tip: Langoše můžete také připravit na sladko. Stačí smíchat cukr se skořicí a horké langoše v něm obalit.

Nutrition Facts

Porce 8 kusů