Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Dort Pavlova

Dort Pavlova neodmyslitelně patří k létu, protože je úžasný, když se nazdobí čerstvým ovocem. Ideální je rybíz, maliny ale i broskve nebo borůvky.

Porcí6 Porcí
Čas přípravy30 minDélka vaření/pečení1 hod 30 minCelkový čas2 hod

 4 bílky
 200 g cukru krystal
 1 lžička octa
 1 lžička vanilkového aroma nebo špetka vanilky
 1 lžíce škrobu
 200 ml šlehačky (33%)
 moučkový cukr na ochucení šlehačky
 čerstvé ovoce na ozdobu

1

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj postupně cukr. Cukr přidáváme po lžících.

2

Šleháme tak dlouho, dokud není cukr zcela zašlehaný.

3

Dále přimícháme ocet a vanilkové aroma.

4

Škrob přesyjeme přes sítko a přimícháme do sněhu. Už nešleháme. Vznikne nám tuhá hmota.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a vyklopíme na něj sněhovou hmotu.

6

Hmotu rozetřeme do tvaru dortu, který bude asi 4cm vysoký.

7

Troubu předehřejeme na 150°C. Vložíme do ní dort a ihned troubu ztlumíme na 140°C. Necháme péct 5 minut a pak troubu ztlumíme na 130°C. Takto pečeme 75 minut.

8

Pozor: Trouba se při pečení nesmí otvírat!

9

Po upečení necháme dort zcela vychladnout. Můžete ho upéct večer a nechat ho vychladnout do rána ve vypnuté troubě.

10

Dort stáhneme z papíru, otočíme, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.

Tip: Dort můžete na závěr posypat trochou limetkové kůry.

Ingredience

 4 bílky
 200 g cukru krystal
 1 lžička octa
 1 lžička vanilkového aroma nebo špetka vanilky
 1 lžíce škrobu
 200 ml šlehačky (33%)
 moučkový cukr na ochucení šlehačky
 čerstvé ovoce na ozdobu

Postup

1

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj postupně cukr. Cukr přidáváme po lžících.

2

Šleháme tak dlouho, dokud není cukr zcela zašlehaný.

3

Dále přimícháme ocet a vanilkové aroma.

4

Škrob přesyjeme přes sítko a přimícháme do sněhu. Už nešleháme. Vznikne nám tuhá hmota.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a vyklopíme na něj sněhovou hmotu.

6

Hmotu rozetřeme do tvaru dortu, který bude asi 4cm vysoký.

7

Troubu předehřejeme na 150°C. Vložíme do ní dort a ihned troubu ztlumíme na 140°C. Necháme péct 5 minut a pak troubu ztlumíme na 130°C. Takto pečeme 75 minut.

8

Pozor: Trouba se při pečení nesmí otvírat!

9

Po upečení necháme dort zcela vychladnout. Můžete ho upéct večer a nechat ho vychladnout do rána ve vypnuté troubě.

10

Dort stáhneme z papíru, otočíme, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.

Tip: Dort můžete na závěr posypat trochou limetkové kůry.

Dort Pavlova
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu