Dort Pavlova neodmyslitelně patří k létu, protože je úžasný, když se nazdobí čerstvým ovocem. Ideální je rybíz, maliny ale i broskve nebo borůvky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj postupně cukr. Cukr přidáváme po lžících.
Šleháme tak dlouho, dokud není cukr zcela zašlehaný.
Dále přimícháme ocet a vanilkové aroma.
Škrob přesyjeme přes sítko a přimícháme do sněhu. Už nešleháme. Vznikne nám tuhá hmota.
Plech vyložíme pečícím papírem a vyklopíme na něj sněhovou hmotu.
Hmotu rozetřeme do tvaru dortu, který bude asi 4cm vysoký.
Pozor: Trouba se při pečení nesmí otvírat!
Po upečení necháme dort zcela vychladnout. Můžete ho upéct večer a nechat ho vychladnout do rána ve vypnuté troubě.
Dort stáhneme z papíru, otočíme, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.
Tip: Dort můžete na závěr posypat trochou limetkové kůry.
Ingredience
Postup
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj postupně cukr. Cukr přidáváme po lžících.
Šleháme tak dlouho, dokud není cukr zcela zašlehaný.
Dále přimícháme ocet a vanilkové aroma.
Škrob přesyjeme přes sítko a přimícháme do sněhu. Už nešleháme. Vznikne nám tuhá hmota.
Plech vyložíme pečícím papírem a vyklopíme na něj sněhovou hmotu.
Hmotu rozetřeme do tvaru dortu, který bude asi 4cm vysoký.
Pozor: Trouba se při pečení nesmí otvírat!
Po upečení necháme dort zcela vychladnout. Můžete ho upéct večer a nechat ho vychladnout do rána ve vypnuté troubě.
Dort stáhneme z papíru, otočíme, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.
Tip: Dort můžete na závěr posypat trochou limetkové kůry.