Nastavení tisku:

Dýňová polévka s pomerančovou šťávou

Porcí4 PorceČas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

K podzimu prostě dýňová polévka patří. Existuje velké množství variant, já si tentokrát vybrala tuhle s pomerančovou šťávou a zázvorem, protože osvěží a zároveň zahřeje.

 1 kg dýně Hokaido
 1 střední cilbule
 2 lžičky čerstvého zázvoru
 2 pomeranče
 300 ml zeleninového vývaru (nebo kohoutkového)
 200 ml smetany ke šlehání
 sůl a pepř
 olivový olej
 hrst dýňových semínek (případně slunečnicových a jiných, co máte rádi)
1

Ve větším hrnci rozpalte olej a nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte na kostičky nakrájený zázvor, zlehka orestujte a přidejte na malé kousky nakrájenou dýni. Znovu orestujte a poté zalijte vývarem nebo vodou. Pozor dýni Hokaido není třeba loupat, slupka se krásně rozvaří.

2

Když je dýně uvařená doměkka, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Přidejte pomerančovou šťávu a nechte cca 5 minut provařit.

3

Sundejte z plotny dochuťte solí a pepřem a zjemněte smetanou.

4

Polévku servírujte ozdobenou opraženými dýňovými a jinými semínky.

Nutrition Facts

Porce 4