Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Francouzský toast

Kategorie, NáročnostZačátečník

"French toast" tedy francouzský toast je úžasná sladká snídaně, kterou vytvoříte rychlostí blesku. Jakmile ho jednou ochutnáte, už nebudete chtít snídat nic jiného.

Porcí2 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas20 min

 1 vejce
 30 ml smetany
 1/2 lžičky skořice
 1 sáček vanilkového cukr
 4 plátků toastového chleba nebo veky
 2 lžíce másla
 med nebo javorový sirup
 čerstvé ovoce a lístky máty na ozdobu

1

V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.

2

Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři toasty).

3

Toastový chléb namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.

4

Když toasty opečeme z obou stran dozlatova, přendáme je na talíř.

5

Ozdobíme ovocem, polijeme trochou medu a na závěr osvěžíme několika lístky máty.

Ingredience

 1 vejce
 30 ml smetany
 1/2 lžičky skořice
 1 sáček vanilkového cukr
 4 plátků toastového chleba nebo veky
 2 lžíce másla
 med nebo javorový sirup
 čerstvé ovoce a lístky máty na ozdobu

Postup

1

V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.

2

Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři toasty).

3

Toastový chléb namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.

4

Když toasty opečeme z obou stran dozlatova, přendáme je na talíř.

5

Ozdobíme ovocem, polijeme trochou medu a na závěr osvěžíme několika lístky máty.

Francouzský toast
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu