Nastavení tisku:

Hráškový krém

Porcí2 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

Hráškový krém je ideální polévka na Zelený Čtvrtek, minimálně zelená je krásně :-) Pokud držíte půst, opečenou slaninku můžete vyměnit za zakysanou smetanu.

 380 g mraženého hrášku
 1 středně velká cibulka
 150 ml smetany
 1 lžíce cukru
 1 lžička petrželky
 1 lžička bazalky
 sůl a pepř
 plátek slaniny nebo zakysaná smetana na ozdobu
1

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.

2

Přidáme hrášek, bylinky, cukr, pepř a sůl a 300ml vroucí vody. Vaříme
5 minut.

3

Vlijeme smetanu a necháme vařit 15 minut.

4

Stáhneme z ohně a rozmixujeme do hladka.

5

Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

6

Polévku podáváme s opečenou slaninkou nebo se lžící zakysané smetany.

Nutrition Facts

Porce 2