Nastavení tisku:

Jarní palačinky

Porcí10 PorcíČas přípravy10 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas40 min

Tak tyhle zelené palačinky se hodí nejen na zelený čtvrtek, ale i jako lehký jarní oběd. Můžete je naplnit dle libosti, ale náplň z ricotty v kombinaci s uzeným lososem a avokádem je prostě úžasná!

Těsto:
 500 ml mléka
 250 g hladké mouky
 2 vejce
 100 g baby špenátu
 špetka soli
 2 lžíce oleje na smažení
Nápň:
 250 g ricotty nebo tvarohu nebo lučiny
 lžíce čerstvých bylinek
 1 stroužek česneku (pokud máte rádi)
 sůl a pepř
 Tip: kousky uzeného lososa a avokádo
1

Těsto se nejlépe připravuje v mixéru. Pokud máte tu možnost, dejte do mixerů mléko, vejce, špetnát a rozmixujte do hladka.

2

Pak přidáme polovinu mouky, špetku soli a opět rozmixujte.

3

Přidáme zbytek mouky a rozmixujte do hladkého těsta. Pokud jste použili čerstvý špenát, těsto bude krásně pistaciové barvy. Ze zmraženého špenátu jsou palačinky tmavší.

4

Rozpalte pánev a lehce potřete olejem, použijte ideálně mašlovačku.

5

Naběračkou nalijte těsto a krouživým pohybem rozprostřete po celé pánvi, aby vznikla tenká vrstva.

6

Když se palačinka začne odlepovat, obrátíme ji a osmažíme z druhé strany. Jde to opravdu rychle, tak nikam neodcházejte :-)

7

Jakmile máme palačinky hotové připravíme si náplň.

8

Ricottu, případně tvaroh nebo lučinu smícháme s bylinkami, Přidáme utřený česnek a dochutíme pepřem a solí.

9

Palačinku vždy potřeme směsí a zarolujeme, či ležérně přeložíme na čtvrtiny.

10

Pokud chcete, můžete ještě palačinky doladit kousky uzeného lososa a avokádem. To je má oblíbená kombinace!

Nutrition Facts

Velikost porce ks

Porce 10