Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Kachní prsa s levandulovou omáčkou

Připravit kachní prsa není žádná věda. Dokonce jsou za chvilku hotová a dají se připravit s různými omáčkami. Já jsem tentokrát zvolila tu z červeného vína a levandule.

Porcí2 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas40 min

 2 kachní prsa s kůží
 sůl a pepř
 75 g medu
 1 lžíce balzamikového octa
 100 ml červeného vína
 1 lžíce čerstvých nebo sušených květů levandule

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na malé čtverečky. Dávejte pozor, abyste nenařízli maso.

3

Ze strany, kde je kůže maso řádně osolíme a opepříme. Z druhé strany osolíme jen lehce a opepříme.

4

Na sporáku necháme rozpálit pánev a maso do ní vložíme kůží dolů tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pozor, nesmí se dotýkat ani okrajů pánve. Jak se začne vypékat sádlo, lžící začneme sádlem polévat maso. Takto opékáme 6 minut.

5

Pak maso otočíme a opečeme 1 minutu a také poléváme výpekem.

6

Maso přendáme na plech a ihned vložíme na 8 minut do předehráté trouby. Pokud byste maso dávali do trouby přímo na pánvi, tak nezapomeňte slít sádlo pryč do misky.

7

Mezitím si připravíme omáčku: Med, ocet a víno dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.

8

Do omáčky přidáme levanduli, osolíme a necháme chvilku prohřát.

9

Upečené maso vyndáme z troubu, položíme na prkénko a necháme 4 minuty odpočinout. To je opravdu velmi důležitý krok, pokud bychom maso ihned krájeli, vytekla by nám všechna šťáva a maso by bylo vysušené.

10

Odpočinuté maso nakrájíme na tenké plátky, přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.

Ingredience

 2 kachní prsa s kůží
 sůl a pepř
 75 g medu
 1 lžíce balzamikového octa
 100 ml červeného vína
 1 lžíce čerstvých nebo sušených květů levandule

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na malé čtverečky. Dávejte pozor, abyste nenařízli maso.

3

Ze strany, kde je kůže maso řádně osolíme a opepříme. Z druhé strany osolíme jen lehce a opepříme.

4

Na sporáku necháme rozpálit pánev a maso do ní vložíme kůží dolů tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pozor, nesmí se dotýkat ani okrajů pánve. Jak se začne vypékat sádlo, lžící začneme sádlem polévat maso. Takto opékáme 6 minut.

5

Pak maso otočíme a opečeme 1 minutu a také poléváme výpekem.

6

Maso přendáme na plech a ihned vložíme na 8 minut do předehráté trouby. Pokud byste maso dávali do trouby přímo na pánvi, tak nezapomeňte slít sádlo pryč do misky.

7

Mezitím si připravíme omáčku: Med, ocet a víno dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.

8

Do omáčky přidáme levanduli, osolíme a necháme chvilku prohřát.

9

Upečené maso vyndáme z troubu, položíme na prkénko a necháme 4 minuty odpočinout. To je opravdu velmi důležitý krok, pokud bychom maso ihned krájeli, vytekla by nám všechna šťáva a maso by bylo vysušené.

10

Odpočinuté maso nakrájíme na tenké plátky, přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.

Kachní prsa s levandulovou omáčkou
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu