Připravit kachní prsa není žádná věda. Dokonce jsou za chvilku hotová a dají se připravit s různými omáčkami. Já jsem tentokrát zvolila tu z červeného vína a levandule.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na malé čtverečky. Dávejte pozor, abyste nenařízli maso.
Ze strany, kde je kůže maso řádně osolíme a opepříme. Z druhé strany osolíme jen lehce a opepříme.
Na sporáku necháme rozpálit pánev a maso do ní vložíme kůží dolů tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pozor, nesmí se dotýkat ani okrajů pánve. Jak se začne vypékat sádlo, lžící začneme sádlem polévat maso. Takto opékáme 6 minut.
Pak maso otočíme a opečeme 1 minutu a také poléváme výpekem.
Maso přendáme na plech a ihned vložíme na 8 minut do předehráté trouby. Pokud byste maso dávali do trouby přímo na pánvi, tak nezapomeňte slít sádlo pryč do misky.
Mezitím si připravíme omáčku: Med, ocet a víno dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.
Do omáčky přidáme levanduli, osolíme a necháme chvilku prohřát.
Upečené maso vyndáme z troubu, položíme na prkénko a necháme 4 minuty odpočinout. To je opravdu velmi důležitý krok, pokud bychom maso ihned krájeli, vytekla by nám všechna šťáva a maso by bylo vysušené.
Odpočinuté maso nakrájíme na tenké plátky, přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C.
Kůži na kachních prsou nařežeme ostrým nožem na malé čtverečky. Dávejte pozor, abyste nenařízli maso.
Ze strany, kde je kůže maso řádně osolíme a opepříme. Z druhé strany osolíme jen lehce a opepříme.
Na sporáku necháme rozpálit pánev a maso do ní vložíme kůží dolů tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pozor, nesmí se dotýkat ani okrajů pánve. Jak se začne vypékat sádlo, lžící začneme sádlem polévat maso. Takto opékáme 6 minut.
Pak maso otočíme a opečeme 1 minutu a také poléváme výpekem.
Maso přendáme na plech a ihned vložíme na 8 minut do předehráté trouby. Pokud byste maso dávali do trouby přímo na pánvi, tak nezapomeňte slít sádlo pryč do misky.
Mezitím si připravíme omáčku: Med, ocet a víno dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.
Do omáčky přidáme levanduli, osolíme a necháme chvilku prohřát.
Upečené maso vyndáme z troubu, položíme na prkénko a necháme 4 minuty odpočinout. To je opravdu velmi důležitý krok, pokud bychom maso ihned krájeli, vytekla by nám všechna šťáva a maso by bylo vysušené.
Odpočinuté maso nakrájíme na tenké plátky, přendáme na talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.