Nastavení tisku:

Kandovaný pomeranč

Porcí40ks Porcí

Tenhle pomeranč mě vždycky láká v každé kavárničce. Když si ho koupím, tak se o něj rozhodně s nikým nedělím :-) Vlastně to není problém udělat si ho doma. Jen to chce pevnou vůli a nesníst ho dřív, než ho namočíte do čokolády.

 4 menší pomeranče (cca 600g)
 500 g cukru krystal
 600 ml vody
 100 g hořké čokolády
1

Do vyššího hrnce nasypeme cukr a zalijeme 600ml vody. Necháme zahřívat, aby se všechen cukr rozpustil.

2

Pomeranče důkladně umyjeme v horké vodě, samozřejmě je ideální použít bio pomeranče.

3

Každý pomeranč ze shora a ze spodu seřízneme, zbavíme se tak obou patiček se stopkou a s bubákem. Pak pomeranče nakrájíme na 0,8cm široká kolečka. Kolečka pak překrojíme na půl, aby nám vznikla půlkolečka.

4

Nakrájené pomeranče ponoříme do cukrového roztoku a vaříme přiklopené pokličkou 15 minut. Moc nemícháme, aby se nám nerozpadly.

5

Pomeranče necháme v roztoku vychladnout do druhého dne.

6

Druhý den vyndáme půlkolečka z roztoku, dáme je na mřížku a necháme okapat.

7

Pomeranče dáme sušit do trouby na 70°C na 3,5 hodiny. Doporučuji dát pod mřížku plech, aby měla kam odkapávat šťáva.

8

Pomeranče vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Konzistencí vám budou připomínat gumu.

9

Čokoládu rozpustíme buď v mikrovlnce (1,5 minuty) nebo ve vodní lázni.

10

Pomeranče pak postupně namočíme z poloviny v čokoládě a necháme uschnout na pečícím papíru.

Nutrition Facts

Porce 40ks