Co si počít, když nemůžete sehnat karamelové kondenzované mléko? Rozhodně není důvod se hroutit, za 30 minut si ho uvaříte doma. Můžete ho použít do krémů, na výrobu likérů nebo do cukroví. Dle tohoto receptu připravíte cca 150g kondenzovaného mléka.
V hrnci s tlustým dnem rozpustíme máslo a přisypeme cukr.
Zahříváme dokud se nevytvoří karamel. Karamel není třeba příliš míchat, ale hlídat ho musíte.
Do vzniklého karamelu nalijeme opatrně vlažné mléko, přivedeme k varu.
Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Mléko necháme vychladnout, prošleháme metličkami a necháme ho chvilku vychladit v lednici. Po vychlazení bude mít úplně stejnou konzistenci jako to, které znáte z obchodu.
Ingredience
Postup
V hrnci s tlustým dnem rozpustíme máslo a přisypeme cukr.
Zahříváme dokud se nevytvoří karamel. Karamel není třeba příliš míchat, ale hlídat ho musíte.
Do vzniklého karamelu nalijeme opatrně vlažné mléko, přivedeme k varu.
Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme 20 minut.
Mléko necháme vychladnout, prošleháme metličkami a necháme ho chvilku vychladit v lednici. Po vychlazení bude mít úplně stejnou konzistenci jako to, které znáte z obchodu.