Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Karamelové kondenzované mléko

Kategorie

Co si počít, když nemůžete sehnat karamelové kondenzované mléko? Rozhodně není důvod se hroutit, za 30 minut si ho uvaříte doma. Můžete ho použít do krémů, na výrobu likérů nebo do cukroví. Dle tohoto receptu připravíte cca 150g kondenzovaného mléka.

Porcí150g Porcí
Délka vaření/pečení30 min

 300 ml plnotučného mléka (s polotučným to také funguje)
 20 g másla
 100 g cukru krystal

1

V hrnci s tlustým dnem rozpustíme máslo a přisypeme cukr.

2

Zahříváme dokud se nevytvoří karamel. Karamel není třeba příliš míchat, ale hlídat ho musíte.

3

Do vzniklého karamelu nalijeme opatrně vlažné mléko, přivedeme k varu.

4

Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme 20 minut.

5

Mléko necháme vychladnout, prošleháme metličkami a necháme ho chvilku vychladit v lednici. Po vychlazení bude mít úplně stejnou konzistenci jako to, které znáte z obchodu.

Ingredience

 300 ml plnotučného mléka (s polotučným to také funguje)
 20 g másla
 100 g cukru krystal

Postup

1

V hrnci s tlustým dnem rozpustíme máslo a přisypeme cukr.

2

Zahříváme dokud se nevytvoří karamel. Karamel není třeba příliš míchat, ale hlídat ho musíte.

3

Do vzniklého karamelu nalijeme opatrně vlažné mléko, přivedeme k varu.

4

Jakmile se mléko začne vařit, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme 20 minut.

5

Mléko necháme vychladnout, prošleháme metličkami a necháme ho chvilku vychladit v lednici. Po vychlazení bude mít úplně stejnou konzistenci jako to, které znáte z obchodu.

Karamelové kondenzované mléko
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu