Nastavení tisku:

Kari z červené čočky

Porcí2 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

Na Popeleční středu a Velký pátek, se praktikuje přísný půst, tedy půst od masa spojený s půstem újmy. Kari z červené čočky je bez nejen bez masa, ale zasytí a skvěle chutná.

 100 g červení čočky (cca půl hrnku)
 1 středně velká cibule
 1 plechovka rajčat
 ½ lžičky žlutého kari
 ½ lžičky kurkumy
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky chilli
 1 lžička čerstvého zázvoru (případně můžete dát sušený
 1 lžíce másla
 sůl
1

Červenou čočku není potřeba namáčet, jen ji propláchneme a vaříme 10-15 minut.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

3

Přidáme rajčata, kurkumu, kari, kmín a zázvor.

4

Uvařenou čočku slijeme tak, aby nám tam trochu vody zůstalo a přidáme r rajčatové směsi.

5

Promícháme, přidáme máslo a osolíme.

6

Můžeme podávat jen s pečívem nebo s basmati rýží.

Nutrition Facts

Porce 2