Nastavení tisku:

Krekry s čedarem

Porcí30 PorcíČas přípravy1 hod 20 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas1 hod 30 min

Silvestr se blíží a nikdo z nás už nechce sladké ani vidět. Zkuste tyto snadné krekry s čedarem, pak už jen sklenka dobrého vína a oslava může začít.

 100 g změklého másla
 100 g hladké mouky
 100 g čedaru (nebo jiného tvrdého sýra)
 1 lžička sladké papriky
 ½ lžičky pálivé papriky
 1 a 1/2 lžičky soli
 1 žloutek
1

Tvrdý sýr nastrouháme na jemno, přidáme všechny ingredience a vypracujeme v hladké těsto. Chce to trochu trpělivosti jako s každým těstem na křehký koláč.

2

Bochánek těsta zabalíme do potravinářské folie a necháme 1-2 hodiny odležet v lednici.

3

Troubu předehřejeme na 200°C.

4

Z těsta vyválíme plát cca 5mm vysoký a nakrájíme na obdélníčky nebo vykrajujeme tvary vykrajovátkem.

5

Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem 8 minut. Před pečením můžeme ještě posolit hrubozrnnou solí.

6

Krekry necháme zcela vychladnout a můžeme podávat.

Nutrition Facts

Porce 30