Nastavení tisku:

Krém z červené řepy s koprem

Porcí4 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

Každý rok chodím na "Polívkování", což je food festival, kde můžete ochutnat spoustu polévek. Dlouho jsem zkoušela najít recept na úžasnou polévku z červené řepy, kterou jsem si tam oblíbila. Tak tady je!

 500 předvařené řepy (ideálně vakuově balené)
 1 velká cibule
 4 lžíce olivového oleje
 6 hřebíčků
 2 bobkové listy
 400 ml zeleninového vývaru (můžete použít bujón)
 150 ml sladké smetany
 150 ml zakysané smetany
 4 lžíce čerstvého nakrájeného kopru
 sůl a pepř
1

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.

2

Přidáme nakrájenou řepu na kostičky spolu s řebíčkem a bobkovým listem.

3

Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

4

Vyndáme koření, stáhneme z plotny a rozmixujeme do hladka.

5

Vmícháme sladkou smetanu a krátce povaříme.

6

Dochutíme solí a pepřem.

7

Zakysanou smetanou smícháme s koprem a osolíme dle chuti.

8

Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany s koprem.

Nutrition Facts

Porce 4