Nastavení tisku:

Krkovice s rozmarýnem

Porcí2 PorceČas přípravy15 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas30 min

Sezóna grilování se blíží, ale krkovici si můžete upéct i v troubě a bez grilu. Příprava téhle krkovičky je rychlá a jednoduchá. Hlavně se připravuje spolu s bramborem, takže není třeba připravovat žádnou další přílohu.

 2 plátky vepřové krkovice bez kosti
 3 snítky rozmarýnu (případně lžíce sušeného)
 200 g brambor
 6 stroužků česneku
 100 ml vody
 sůl a pepř
 2 lžíce sádla
1

Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5mm silné plátky.

3

Připravíme si pekáček nebo hlubší plech a vymažeme jej na dně sádlem.

4

Brambory na něj rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme a položíme na ně 2 snítky rozmarýnu.

5

Plátky masa naklepeme klouby prstů a z obou stran důkladně osolíme a opepříme.

6

Maso položíme na brambory a posypeme nasekaným rozmarýnem z poslední snítky.

7

Na maso ještě položíme stroužky česneku, nemusíte je ani loupat, ale já je tentokrát oloupala.

8

Podlijeme vodou a pečeme 18 minut.

Nutrition Facts

Porce 2