Nastavení tisku:

Lilková pizza

Porcí6 PorcíČas přípravy1 hodDélka vaření/pečení30 minCelkový čas1 hod 30 min

Nevíte, čím pohostit tak váženého hosta jako je pan senátor Kos? Tato lilková pizza ho natolik okouzlila, že chtěl ihned recept :-)

Těsto:
 20 g droždí
 550 g hladké mouky
 300 ml vlažné vody
 5 lžic olivového oleje
 soli
Zdobení:
 2 střední lilky
 200 g creme fraiche (lučiny)
 1 střední cibule
 2 lžičky oregana
 parmazán
 bazalkové pesto
 olivový olej
 hrst rukoly
 sůl a pepř
1

Nejdříve si připravte těsto, aby vám krásně vykynulo. Droždí rozdrobte do misky a přidejte trochu vlažné vody a 1/2 lžičky cukru. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.

2

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a vypracujte v těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.

3

Troubu předehřejte na 200°C. Mezitím lilky nakrájejte na 0,5cm kolečka, z obou stran je potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte oreganem. Postupně kolečka opékejte na pánvi z obou stran.

4

Těsto rozdělte na dva díly - jeden díl vyjde na velký plech. Těsto vyválejte, přeneste na plech s pečícím papírem a vytáhněte až do okrajů plechu. Creme fraiche (nebo lučinu) smíchejte se 4 lžícemi nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Těsto potřete směsí, obložte lilky a posypte nakrájenou cibulí. Zasypte dle chuti parmazánem a dozdobte pestem tak, aby vám na každý kousek pesto vyšlo. Pečte 15 minut.

5

Na talíři ozdobte čerstvou rukolou a podávejte ještě teplé.

Nutrition Facts

Porce 6