Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Losos v papilotě

Kategorie,

Na lososa je vždycky správná doba bez ohledu na počasí. Tahle rybka se nám v Čechách dobře uchytila a tak nesmí chybět ani na mém stole. Tentokrát jsem ho vyzkoušela připravit v tzv. papilotě, prostě zabalenou v pečícím papíru. Bylo to nejen jednoduché, ale ryba zůstala úžasně šťavnatá.

Porcí1 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas25 min

 1 porce lososa s kůží
 20 g mrkve
 20 g cibule (ideálně šalotky)
 5 cherry rajčátek
 3 menší a předem uvařené brambory
 25 ml bílého vína
 ½ citronu
 1 snítka rozmarýnu
 ½ lžičky tymianu
 sůl a pepř
 2 lžíce olivového oleje

1

Troubu předehřejme na 200°C.
Pokud nemáte předvařené brambory, tak nejprve uvaříme brambory ve slupce.

2

Čtverec pečícího papíru položíme na plech a potřeme jeho střed lžící oleje.

3

Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na půlkolečka. Polovinu mrkve a cibule navrstvíme na pečící papír.

4

Na zeleninu položíme lososa kůží dolů. Opepříme a osolíme.

5

Na lososa navrstvíme druhou polovinu mrkve a cibule a zakápneme olejem.

6

Pokapeme citronovou šťávou z 1/4 citronu a zbytek citronu rozkrojíme a dáme vedle lososa.

7

Okolo lososa dáme rajčátka, půlky uvařených brambor a zalijeme vínem.

8

Celou hromádku posypeme tymiánem a položíme na vrch snítku rozmarýnu.

9

Pečící papír zabalíme pomocí provázku do tvaru měšce a pečeme 10minut.

10

Podáváme přímo v papíru.

Ingredience

 1 porce lososa s kůží
 20 g mrkve
 20 g cibule (ideálně šalotky)
 5 cherry rajčátek
 3 menší a předem uvařené brambory
 25 ml bílého vína
 ½ citronu
 1 snítka rozmarýnu
 ½ lžičky tymianu
 sůl a pepř
 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

Troubu předehřejme na 200°C.
Pokud nemáte předvařené brambory, tak nejprve uvaříme brambory ve slupce.

2

Čtverec pečícího papíru položíme na plech a potřeme jeho střed lžící oleje.

3

Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na půlkolečka. Polovinu mrkve a cibule navrstvíme na pečící papír.

4

Na zeleninu položíme lososa kůží dolů. Opepříme a osolíme.

5

Na lososa navrstvíme druhou polovinu mrkve a cibule a zakápneme olejem.

6

Pokapeme citronovou šťávou z 1/4 citronu a zbytek citronu rozkrojíme a dáme vedle lososa.

7

Okolo lososa dáme rajčátka, půlky uvařených brambor a zalijeme vínem.

8

Celou hromádku posypeme tymiánem a položíme na vrch snítku rozmarýnu.

9

Pečící papír zabalíme pomocí provázku do tvaru měšce a pečeme 10minut.

10

Podáváme přímo v papíru.

Losos v papilotě
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu