Na lososa je vždycky správná doba bez ohledu na počasí. Tahle rybka se nám v Čechách dobře uchytila a tak nesmí chybět ani na mém stole. Tentokrát jsem ho vyzkoušela připravit v tzv. papilotě, prostě zabalenou v pečícím papíru. Bylo to nejen jednoduché, ale ryba zůstala úžasně šťavnatá.
Troubu předehřejme na 200°C.
Pokud nemáte předvařené brambory, tak nejprve uvaříme brambory ve slupce.
Čtverec pečícího papíru položíme na plech a potřeme jeho střed lžící oleje.
Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na půlkolečka. Polovinu mrkve a cibule navrstvíme na pečící papír.
Na zeleninu položíme lososa kůží dolů. Opepříme a osolíme.
Na lososa navrstvíme druhou polovinu mrkve a cibule a zakápneme olejem.
Pokapeme citronovou šťávou z 1/4 citronu a zbytek citronu rozkrojíme a dáme vedle lososa.
Okolo lososa dáme rajčátka, půlky uvařených brambor a zalijeme vínem.
Celou hromádku posypeme tymiánem a položíme na vrch snítku rozmarýnu.
Pečící papír zabalíme pomocí provázku do tvaru měšce a pečeme 10minut.
Podáváme přímo v papíru.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejme na 200°C.
Pokud nemáte předvařené brambory, tak nejprve uvaříme brambory ve slupce.
Čtverec pečícího papíru položíme na plech a potřeme jeho střed lžící oleje.
Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na půlkolečka. Polovinu mrkve a cibule navrstvíme na pečící papír.
Na zeleninu položíme lososa kůží dolů. Opepříme a osolíme.
Na lososa navrstvíme druhou polovinu mrkve a cibule a zakápneme olejem.
Pokapeme citronovou šťávou z 1/4 citronu a zbytek citronu rozkrojíme a dáme vedle lososa.
Okolo lososa dáme rajčátka, půlky uvařených brambor a zalijeme vínem.
Celou hromádku posypeme tymiánem a položíme na vrch snítku rozmarýnu.
Pečící papír zabalíme pomocí provázku do tvaru měšce a pečeme 10minut.
Podáváme přímo v papíru.