Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Martinské rohlíčky

Kategorie,

Na Sv. Martina se nepeče jen husa, ale i tyto Martinské rohlíčky.

Porcí32 Porcí
Čas přípravy1 hod 15 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas1 hod 30 min

Těsto:
 500 g polohrubé mouky
 150 g Hery (máslové)
 60 g cukru krystal
 2 žloutky
 200 ml mléka
 1 vejce
 42 g droždí
 citronová kůra (z jednoho citronu)
 špetka soli
Povidlová náplň:
 400 g povidel
 2 lžíce vody
 1 lžíce rumu
Tvarohová náplň:
 250 g polotučného tvarohu
 1 žloutek
 moučkový cukr

1

Rozdrolte droždí do vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.

2

Nastrouhejte Heru a ušlehejte ji s 60g cukru. Přidejte žloutky a citronovou kůru.

3

Máslovou směs přidejte spolu s kváskem a špetkou k mouce, přidejte špetku soli a vypracujte těsto.

4

Těsto nechte hodinu kynout.

5

Mezitím si připravte povidlovou a tvarohovou náplň.

6

Povidla důkladně smíchejte s vodou a rumem.

7

Tvaroh oslaďte cukrem dle chuti a smíchejte se žloutkem.

8

Vykynuté těsto rozdělte na 4 bochánky.

9

Každý bochánek vyválejte do kulaté placky a rozřezejte na 8 výsečí

10

Na každou výseč dejte lžíci náplně a zarolujte v rohlíček.

11

Rohlíčky pečte 15 minut na 180°C.

12

Po upečení nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.

Ingredience

Těsto:
 500 g polohrubé mouky
 150 g Hery (máslové)
 60 g cukru krystal
 2 žloutky
 200 ml mléka
 1 vejce
 42 g droždí
 citronová kůra (z jednoho citronu)
 špetka soli
Povidlová náplň:
 400 g povidel
 2 lžíce vody
 1 lžíce rumu
Tvarohová náplň:
 250 g polotučného tvarohu
 1 žloutek
 moučkový cukr

Postup

1

Rozdrolte droždí do vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.

2

Nastrouhejte Heru a ušlehejte ji s 60g cukru. Přidejte žloutky a citronovou kůru.

3

Máslovou směs přidejte spolu s kváskem a špetkou k mouce, přidejte špetku soli a vypracujte těsto.

4

Těsto nechte hodinu kynout.

5

Mezitím si připravte povidlovou a tvarohovou náplň.

6

Povidla důkladně smíchejte s vodou a rumem.

7

Tvaroh oslaďte cukrem dle chuti a smíchejte se žloutkem.

8

Vykynuté těsto rozdělte na 4 bochánky.

9

Každý bochánek vyválejte do kulaté placky a rozřezejte na 8 výsečí

10

Na každou výseč dejte lžíci náplně a zarolujte v rohlíček.

11

Rohlíčky pečte 15 minut na 180°C.

12

Po upečení nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.

Martinské rohlíčky
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu