Na Sv. Martina se nepeče jen husa, ale i tyto Martinské rohlíčky.
Rozdrolte droždí do vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.
Nastrouhejte Heru a ušlehejte ji s 60g cukru. Přidejte žloutky a citronovou kůru.
Máslovou směs přidejte spolu s kváskem a špetkou k mouce, přidejte špetku soli a vypracujte těsto.
Těsto nechte hodinu kynout.
Mezitím si připravte povidlovou a tvarohovou náplň.
Povidla důkladně smíchejte s vodou a rumem.
Tvaroh oslaďte cukrem dle chuti a smíchejte se žloutkem.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 bochánky.
Každý bochánek vyválejte do kulaté placky a rozřezejte na 8 výsečí
Na každou výseč dejte lžíci náplně a zarolujte v rohlíček.
Rohlíčky pečte 15 minut na 180°C.
Po upečení nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.
Ingredience
Postup
Rozdrolte droždí do vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.
Nastrouhejte Heru a ušlehejte ji s 60g cukru. Přidejte žloutky a citronovou kůru.
Máslovou směs přidejte spolu s kváskem a špetkou k mouce, přidejte špetku soli a vypracujte těsto.
Těsto nechte hodinu kynout.
Mezitím si připravte povidlovou a tvarohovou náplň.
Povidla důkladně smíchejte s vodou a rumem.
Tvaroh oslaďte cukrem dle chuti a smíchejte se žloutkem.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 bochánky.
Každý bochánek vyválejte do kulaté placky a rozřezejte na 8 výsečí
Na každou výseč dejte lžíci náplně a zarolujte v rohlíček.
Rohlíčky pečte 15 minut na 180°C.
Po upečení nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.