Nastavení tisku:

Masíčko se zelím (low carb)

Porcí4 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení40 minCelkový čas50 min

Tento recept mě neuvěřitelně zaujal svou chutí. Určitě potěší ty z vás, kdo se věnují nízkosacharidové stravě, ale i fanoušky zelí. Právě zelí propujčí masu svou šťavnatou chuť a tak není třeba jídlo příliš dochucovat.

 ¾ hlávky červeného zelí
 4 střední červené cibule
 750 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
 5 lžic sojové omáčky
 1 lžíce rýžového octa
 olej
 sůl a pepř
1

Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do hlubší pánve a necháme na oleji zesklovatět.

2

Přidáme mleté maso a restujeme 10 minut.

3

Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ho do pánve k masu. Přiklopíme pokličkou a dusíme za občasného míchání cca 30 minut.

4

Doporučují případně podlít 2dcl vody, pokud by se směs moc přichytávala.

5

Přidáme 5 lžic sojové omáčky a 1 lžíci rýžového octa. Necháme ještě 5 minut dusit pod pokličkou. Na závěr dochutíme pepřem a solí dle potřeby.

6

Podáváme ozdobené sezamovými semínky nebo tvrdým sýrem.

Nutrition Facts

Porce 4