Na mazanci máme všichni nejradši křupavou kurčičku a křupavé mandle na povrchu. Když místo velkého mazance upečete tyto minimazance, dostanou se mandle na každého.
Ingredience:
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Ve větší míse smícháme mouku se solí, cukrem, vanilkou a citronovou kůrou z jednoho citronu.
Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, bílek, citronát, rozinky a kvásek. Směs vypracujeme v těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky).
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě.
Papírové košíčky na muffiny rozprostřeme na plech. Z těsta vytvoříme bochánky tak, aby zasahovaly do dvou třetin košíčku.
Košíčky naplníme bochánky, potřeme žloutkem a posypeme bohatě nasekanými mandlemi.
Pečeme do zlatova cca 20 minut na 180°C. Kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
VESELÉ VELIKONOCE!!!
Ingredience
Postup
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Ve větší míse smícháme mouku se solí, cukrem, vanilkou a citronovou kůrou z jednoho citronu.
Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, bílek, citronát, rozinky a kvásek. Směs vypracujeme v těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky).
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě.
Papírové košíčky na muffiny rozprostřeme na plech. Z těsta vytvoříme bochánky tak, aby zasahovaly do dvou třetin košíčku.
Košíčky naplníme bochánky, potřeme žloutkem a posypeme bohatě nasekanými mandlemi.
Pečeme do zlatova cca 20 minut na 180°C. Kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.