Nastavení tisku:

Minipizzy

Porcí40 PorcíČas přípravy1 hod 30 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas1 hod 50 min

Minipizzy jsou tak roztomilé, že jich nikdy nebude dost. Nemusíte je dělat jen pro děti, úspěch mají i u dospělých. Co na ně dáte, už je jen na vás. Já jsem dělala margarity, sem tam ozdobené olivami.

Těsto:
 350 g hladké mouky
 200 ml vlažné vody
 ½ kostičky droždí
 25 g olivového oleje
 1 lžička soli
 špetka cukru
Na dodělání pizzy:
 1 konzerva krájených rajčat
 hrst čerstvé bazalky
 2 mozzarely
 sůl a pepř
1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Zaděláme kvásek: vlažnou vodou zalijeme droždí a cukr. Takto necháme odpočívat pod utěrkou než vzejde kvásek.

3

Všechny ostatní suroviny smícháme, přidáme k nim kvásek a zaděláme těsto.

4

Necháme kynout na teplém místě 45 minut.

5

Těsto vyválíme na pomoučením vále na placku a vykrajujeme kolečka o průměru cca 10cm. Můžete si pomoci skleničkou pokud nemáte vykrajovátko.

6

Na vykrájená kolečka lžičkou naklademe rajčata a ozdobíme kousky mozzarelly, lístky bazalky a případně olivami. (Rajčata můžete rozmixovat do hladka.)

7

Lehce opepříme namletým pepřem a případně jemně posolíme.

8

Pečeme 20 minut, dokud nebudou okraje hezky opečené.

Nutrition Facts

Porce 40