Zbyl vám smažený kapr? Můžete z něj snadno připravit pečenáče na Silvestrovskou oslavu a dorazit tak na návštěvu s originální pochoutkou.
Suroviny na nálev zalijte 375 ml vody a 10 minut je povařte. Nechte vychladnout.
Ryby naskládejte do sklenic a zalijte lákem tak, aby byly úplně potopené. Až sklenice zcela vychladnou, zavíčkujte je a uložte v lednici či při teplotě kolem pěti stupňů. Ryby můžete prokládat čerstvou cibulí a případně kořenovou zeleninou, kterou jste povařili v nálevu.
Nechte odležet 4–5 dnů a potom podávejte s čerstvým pečivem.
Ingredience
Postup
Suroviny na nálev zalijte 375 ml vody a 10 minut je povařte. Nechte vychladnout.
Ryby naskládejte do sklenic a zalijte lákem tak, aby byly úplně potopené. Až sklenice zcela vychladnou, zavíčkujte je a uložte v lednici či při teplotě kolem pěti stupňů. Ryby můžete prokládat čerstvou cibulí a případně kořenovou zeleninou, kterou jste povařili v nálevu.
Nechte odležet 4–5 dnů a potom podávejte s čerstvým pečivem.