Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Pečenáče z kapra

Kategorie

Zbyl vám smažený kapr? Můžete z něj snadno připravit pečenáče na Silvestrovskou oslavu a dorazit tak na návštěvu s originální pochoutkou.

Porcí4 Porce
Čas přípravy20 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas30 min

Kapr
 1 kg smaženého kapra
Nálev
 125 ml octa
 375 ml vody
 1 lžíce soli
 125 g krupicového cukru
 10 kuliček pepře
 10 kuliček barevného pepře (pokud máte)
 3 bobkové listy
 1 lžička hořčičného semínka

1

Suroviny na nálev zalijte 375 ml vody a 10 minut je povařte. Nechte vychladnout.

2

Ryby naskládejte do sklenic a zalijte lákem tak, aby byly úplně potopené. Až sklenice zcela vychladnou, zavíčkujte je a uložte v lednici či při teplotě kolem pěti stupňů. Ryby můžete prokládat čerstvou cibulí a případně kořenovou zeleninou, kterou jste povařili v nálevu.

3

Nechte odležet 4–5 dnů a potom podávejte s čerstvým pečivem.

Ingredience

Kapr
 1 kg smaženého kapra
Nálev
 125 ml octa
 375 ml vody
 1 lžíce soli
 125 g krupicového cukru
 10 kuliček pepře
 10 kuliček barevného pepře (pokud máte)
 3 bobkové listy
 1 lžička hořčičného semínka

Postup

1

Suroviny na nálev zalijte 375 ml vody a 10 minut je povařte. Nechte vychladnout.

2

Ryby naskládejte do sklenic a zalijte lákem tak, aby byly úplně potopené. Až sklenice zcela vychladnou, zavíčkujte je a uložte v lednici či při teplotě kolem pěti stupňů. Ryby můžete prokládat čerstvou cibulí a případně kořenovou zeleninou, kterou jste povařili v nálevu.

3

Nechte odležet 4–5 dnů a potom podávejte s čerstvým pečivem.

Pečenáče z kapra
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu