Nastavení tisku:

Penne Arrabbiata

Porcí2 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

Stáčí pár ingrediencí a vykouzlíte úžasný italský pokrm. Tyto rychlé penne s rajčaty si každý zamiluje!

 200 g těstovin penne
 250 g rajčat nakájených nadrobno
 100 ml bílého vína
 3 sušená rajčata najemno nasekaná
 1 chilli paprička
 2 stroužky česneku nakrájené najemno
 2 lžíce nasekané bazilky nebo petrželky
 sůl a pepř
 sýr pecorino (nebo parmezán)
1

Rozpálíme olej a vhodíme do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opečeme. Pak stáhneme plamen a rajčata 15 minut dusíme doměkka. Osolíme a opepříme.

2

Mezitím si uvaříme těstoviny na zkus.

3

Přilijeme víno, přidáme sušená rajčata, celou chilli papričku (nebo namletou) a česnek.

4

Přivedeme k varu a necháme odpařit víno.

5

Vyjmeme chilli papričku (pokud jste nepoužili sušené mleté). Omáčku dochutíme solí a pepřem.

6

Stáhneme z plotny, vmícháme bazalku, přidáme těstoviny a důkladně promícháme s omáčkou.

7

Ihned podáváme posypané sýrem.

Nutrition Facts

Porce 2