Nastavení tisku:

Podzimní francouzský toast

Porcí2 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

Moje báječná kamarádka z Brna je závislá na francouzských toastech. Jelikož o nich stále básnila, tak jsem i já začala dělat doma francouzské toasty. Jenže švestková sezóna si žádá švestkové recepty. Ráno jsem si tedy opět chtěla udělat francouzský toast, ale k tomu deštivému počasí venku to chtělo nějakou podzimní verzi. A je to tu! Toast se švestkovým přelivem. Navíc tímto přelivem můžete obměnit i lívance, palačinky a další dobroty.

Toasty
 1 vejce
 30 ml smetany
 1/2 lžičky skořice
 1 sáček vanilkového cukr (já dávám vanilku a lžíci cukru)
 4 plátků toastového chleba nebo veky
 2 lžíce másla
Švestkový přeliv
 8 švestek
 1 lžíce másla
 2 lžíce třtinového cukru
 1 hrst kanadských borůvek
 ½ lžička skořice
 1 hrst vlašských ořechů
 moučkový cukr na ozdobu
1

V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.

2

Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři toasty).

3

Toastový chléb namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.

4

Když toasty opečeme z obou stran dozlatova, přendáme je na talíř.

Švestkový přeliv:
5

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na větší měsíčky.

6

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme švestky.

7

Švestky zasypeme cukrem a skořicí. Mícháme a čekáme až nám cukr zkaramelizuje.

8

Když vidíme, že jsou švestky měkké (cca po 3 minutách), tak přisypeme borůvky.

9

Směs necháme pohřát další 3 minuty a stáhneme z plotny.

10

Vlašské ořechy lehce pokrájíme a dáme opražit na sucho na pánev.

11

Toasty polijeme švestkovým přelivem a posypeme ořechy a moučkových cukrem.

Nutrition Facts

Porce 2