Nastavení tisku:

Pstruh na tymiánu

Porcí1 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

Pstruh je úžasná ryba, na kterou se často zapomíná. Při tomto receptu jsem si zavzpomínala na dětství, kdy jsem chodila s tatínkem rybařit a právě pstruh byl jeden z mých prvních úlovků.

 1 pstruh
 1 citrón
 5 stroužků česneku
 hrst cherry rajčátek
 2 lžíce másla
 tymián
 sůl (hrubozrná) a pepř
1

Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Pstruha omyjeme a osušíme.

3

Pstruha posypeme z obou stran tymiánem, solí a pepřem. Nezapomene ho okořenit ani uvnitř.

4

Citrón nakrájíme na kolečka (vyndáme pecky) a spolu se lžící másla vložíme do břišní dutiny ryby.

5

Na plech vyložený pečícím papírem dáme lžíci másla a položíme na něj pstruha.

6

Okolo pstruha volně rozprostřeme stroužky česneku ve slupce a cherry rajčátka.

7

Pečeme dokud se rybě nezakalí očičko, obvykle stačí 15 minut. 15 minut.

8

Podávat můžete se salátem nebo jen pečivem. Já osobně žádnou přílohu nepotřebuji, rajčátka a česnek bohatě stačí.

Nutrition Facts

Porce 1