Nastavení tisku:

Quinoa salát s Halloumi sýrem

Porcí1 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

Quinoa má vysoký obsah bílkovin, vitamínů a minerálů. Tenhle salát zbožňuji po cvičení nebo jako rychlou a lehkou večeři. Pokud nemáte rádi kopr, můžete salát ochutit jinou čerstvou bylinkou. Recept jsem sem dala na jednu porci, množství můžete snadno přepočítat, když kliknete ne počet porcí a zvolíte si sami, kolik porcí požadujete.

 50 g neuvařené quinoy (nebo 80g vařené)
 2 středně velká rajčata
 4 sušená rajčata
 20 g čerstého salátu (polníčku, rukoly nebo směsi)
 1 lžíce čerstvéko kopru
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžíce balzamikového octa
 3 plátky Halloumi
 sůl a pepř
1

Quinou propláchneme a dáme jí vařit v dvojnásobném množství vody cca 15 minut. (na 1 díl quinoy 2 díly vody)

2

Scedíme přebytečnou vodu a quinou nasypeme do salátové mísy nebo přímo do hlubokého talíře.

3

Přidáme čerstvá i sušená rajčata nakrájená na kostičky a natrhané lístky salátu.

4

Přisypeme kopr, přidáme olej, balzamikový ocet a ochutíme solí a pepřem a lehce promícháme.

5

Sýr Halloumi zprudka orestujeme nasucho na pánvi z obou stran.

6

Sýr položíme na salát, můžete ještě ozdobit několika snítkami kopru

Nutrition Facts

Porce 1