Tato roláda neobsahuje vůbec mouku, takže jsem sama nevěřila, že bude držet pohromadě 🙂 Můžete jí naplnit jakýmkoli krémem. Já měla v mrazáku kaštanové pyré a tak byl kaštanový krém jasná volba.
Žloutky spolu s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny a odstavíme stranou.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo krátce v mikrovlnce.
K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je v hustý sníh.
K žloutkové pěně přimícháme rozpuštěnou čokoládu a opatrně vmícháme bílkový sníh.
Plech vyložíme pečícím papírem a ideálně posprejujeme olejem (případně lehce potřeme).
Těsto nalijeme na plech a pečeme v troubě 15 minut na 180°C.
Když je těsto upečené, položíme na něj další pečící papír. Těsto opatrně stáhneme s původního papíru a ihned zarolujeme do rolády a necháme zcela vychladnout.
Mezitím připravíme kaštanový krém. Šlehačku spolu se ztužovačem vyšleháme do tuha a přimícháme k ní kaštanové pyré.
Můžete přidat kapku rumu.
Roládu rozložíme, rovnoměrně potřeme krémem a pevně zarolujeme.
Takto naplněnou roládu necháme alespoň hodinu v lednici.
Podáváme nakrájenou na plátky.
Ingredience
Postup
Žloutky spolu s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny a odstavíme stranou.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo krátce v mikrovlnce.
K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je v hustý sníh.
K žloutkové pěně přimícháme rozpuštěnou čokoládu a opatrně vmícháme bílkový sníh.
Plech vyložíme pečícím papírem a ideálně posprejujeme olejem (případně lehce potřeme).
Těsto nalijeme na plech a pečeme v troubě 15 minut na 180°C.
Když je těsto upečené, položíme na něj další pečící papír. Těsto opatrně stáhneme s původního papíru a ihned zarolujeme do rolády a necháme zcela vychladnout.
Mezitím připravíme kaštanový krém. Šlehačku spolu se ztužovačem vyšleháme do tuha a přimícháme k ní kaštanové pyré.
Můžete přidat kapku rumu.
Roládu rozložíme, rovnoměrně potřeme krémem a pevně zarolujeme.
Takto naplněnou roládu necháme alespoň hodinu v lednici.
Podáváme nakrájenou na plátky.