Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Roláda s kaštanovým krémem

Kategorie

Tato roláda neobsahuje vůbec mouku, takže jsem sama nevěřila, že bude držet pohromadě 🙂 Můžete jí naplnit jakýmkoli krémem. Já měla v mrazáku kaštanové pyré a tak byl kaštanový krém jasná volba.

Porcí1 Porce
Čas přípravy1 hod 30 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas1 hod 40 min

 5 vajec
 175 g cukru krystal
 2 lžíce kakaa
 125 g 70% čokolády
 250 g kaštanového pyré (dá se koupit ve skleničce nebo mražené)
 500 ml smetany ke šlehání (33%)
 1 sáček stužovače šlehačky

1

Žloutky spolu s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny a odstavíme stranou.

2

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo krátce v mikrovlnce.

3

K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je v hustý sníh.

4

K žloutkové pěně přimícháme rozpuštěnou čokoládu a opatrně vmícháme bílkový sníh.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a ideálně posprejujeme olejem (případně lehce potřeme).

6

Těsto nalijeme na plech a pečeme v troubě 15 minut na 180°C.

7

Když je těsto upečené, položíme na něj další pečící papír. Těsto opatrně stáhneme s původního papíru a ihned zarolujeme do rolády a necháme zcela vychladnout.

8

Mezitím připravíme kaštanový krém. Šlehačku spolu se ztužovačem vyšleháme do tuha a přimícháme k ní kaštanové pyré.

9

Můžete přidat kapku rumu.

10

Roládu rozložíme, rovnoměrně potřeme krémem a pevně zarolujeme.

11

Takto naplněnou roládu necháme alespoň hodinu v lednici.

12

Podáváme nakrájenou na plátky.

Ingredience

 5 vajec
 175 g cukru krystal
 2 lžíce kakaa
 125 g 70% čokolády
 250 g kaštanového pyré (dá se koupit ve skleničce nebo mražené)
 500 ml smetany ke šlehání (33%)
 1 sáček stužovače šlehačky

Postup

1

Žloutky spolu s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny a odstavíme stranou.

2

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo krátce v mikrovlnce.

3

K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je v hustý sníh.

4

K žloutkové pěně přimícháme rozpuštěnou čokoládu a opatrně vmícháme bílkový sníh.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a ideálně posprejujeme olejem (případně lehce potřeme).

6

Těsto nalijeme na plech a pečeme v troubě 15 minut na 180°C.

7

Když je těsto upečené, položíme na něj další pečící papír. Těsto opatrně stáhneme s původního papíru a ihned zarolujeme do rolády a necháme zcela vychladnout.

8

Mezitím připravíme kaštanový krém. Šlehačku spolu se ztužovačem vyšleháme do tuha a přimícháme k ní kaštanové pyré.

9

Můžete přidat kapku rumu.

10

Roládu rozložíme, rovnoměrně potřeme krémem a pevně zarolujeme.

11

Takto naplněnou roládu necháme alespoň hodinu v lednici.

12

Podáváme nakrájenou na plátky.

Roláda s kaštanovým krémem
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu