Rostou? No ano, rostou! Náš houbový národ miluje houby na všechny způsoby, a proto tu houbové risotto nesmí chybět. Je skvělé z lesních hub a především z lišek.
Sušené houby namočíme na 10 minut do vody.
Čerstvé houby osmahneme na másle do změknutí.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší pánvi nebo širším hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme rýži a orestujeme ze všech stran.
Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit.
Opepříme, osolíme a zalijeme částí horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená.
Za častého míchání necháme tekutinu odpařit.
Postupně vždy přidáváme trochu vývaru a vždy počkáme dokud se zase tekutina neodpaří.
Po 10 minutách přidáme všechny houby a dál pokračujeme s přidáváním vývaru.
Čím déle vaříme, tím méně vývaru přidáváme.
Když je rýže uvařená na zkus, stáhneme risotto z plotny.
Vmícháme máslo a nakonec nastrouhaný parmezán.
Ihned podáváme.
Ingredience
Postup
Sušené houby namočíme na 10 minut do vody.
Čerstvé houby osmahneme na másle do změknutí.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší pánvi nebo širším hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme rýži a orestujeme ze všech stran.
Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit.
Opepříme, osolíme a zalijeme částí horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená.
Za častého míchání necháme tekutinu odpařit.
Postupně vždy přidáváme trochu vývaru a vždy počkáme dokud se zase tekutina neodpaří.
Po 10 minutách přidáme všechny houby a dál pokračujeme s přidáváním vývaru.
Čím déle vaříme, tím méně vývaru přidáváme.
Když je rýže uvařená na zkus, stáhneme risotto z plotny.
Vmícháme máslo a nakonec nastrouhaný parmezán.
Ihned podáváme.