Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Siven na tymiánu

Kategorie,

Siven patří mezí mé oblíbené sladkovodní ryby. Je to taková "kombinace" lososa a pstruha a dá se upravovat na několik způsobů. Hodně jsem si ho oblíbila uzeného, když jsem šla trail ve Švédsku. Tady vám ale ráda předám recept, který nevyžaduje udírnu. Rybu jsem koupila naprosto čerstvou v Chabrybárně, kterou mohu na nákup ryb jedině doporučit.

Porcí4 Porce
Čas přípravy20 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas35 min

 1 kg siven (váha celé ryby)
 1 lžíce sušeného tymiánu
 1 stoužek česneku
 1 lžička soli
 ½ lžičky pepře
 6 lžic olivového oleje
 1 velká cibule
 1 lžička sušené petrželky

1

Pokud máte rybu v celku, je třeba ji vyfiletovat.
Existují různá videa, která vám rychle poradí, jak na to.

2

Česnek prolisujeme a utřeme se solí, přidáme tymián, pepř a olivový olej.

3

Takto připravenou marinádou potřeme filety ryby a necháme 10 minut odpočívat.

4

Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a necháme zesklovatět na pánvi spolu s petrželkou.

5

Rybu dáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na ní rozdělíme cibulku.

6

Pečeme v troubě 15 minut na 180°.

7

Podáváme s bramborem nebo oblíbeným salátkem.

Ingredience

 1 kg siven (váha celé ryby)
 1 lžíce sušeného tymiánu
 1 stoužek česneku
 1 lžička soli
 ½ lžičky pepře
 6 lžic olivového oleje
 1 velká cibule
 1 lžička sušené petrželky

Postup

1

Pokud máte rybu v celku, je třeba ji vyfiletovat.
Existují různá videa, která vám rychle poradí, jak na to.

2

Česnek prolisujeme a utřeme se solí, přidáme tymián, pepř a olivový olej.

3

Takto připravenou marinádou potřeme filety ryby a necháme 10 minut odpočívat.

4

Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a necháme zesklovatět na pánvi spolu s petrželkou.

5

Rybu dáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na ní rozdělíme cibulku.

6

Pečeme v troubě 15 minut na 180°.

7

Podáváme s bramborem nebo oblíbeným salátkem.

Siven na tymiánu
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu