Siven patří mezí mé oblíbené sladkovodní ryby. Je to taková "kombinace" lososa a pstruha a dá se upravovat na několik způsobů. Hodně jsem si ho oblíbila uzeného, když jsem šla trail ve Švédsku. Tady vám ale ráda předám recept, který nevyžaduje udírnu. Rybu jsem koupila naprosto čerstvou v Chabrybárně, kterou mohu na nákup ryb jedině doporučit.
Pokud máte rybu v celku, je třeba ji vyfiletovat.
Existují různá videa, která vám rychle poradí, jak na to.
Česnek prolisujeme a utřeme se solí, přidáme tymián, pepř a olivový olej.
Takto připravenou marinádou potřeme filety ryby a necháme 10 minut odpočívat.
Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a necháme zesklovatět na pánvi spolu s petrželkou.
Rybu dáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na ní rozdělíme cibulku.
Pečeme v troubě 15 minut na 180°.
Podáváme s bramborem nebo oblíbeným salátkem.
Ingredience
Postup
Pokud máte rybu v celku, je třeba ji vyfiletovat.
Existují různá videa, která vám rychle poradí, jak na to.
Česnek prolisujeme a utřeme se solí, přidáme tymián, pepř a olivový olej.
Takto připravenou marinádou potřeme filety ryby a necháme 10 minut odpočívat.
Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a necháme zesklovatět na pánvi spolu s petrželkou.
Rybu dáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na ní rozdělíme cibulku.
Pečeme v troubě 15 minut na 180°.
Podáváme s bramborem nebo oblíbeným salátkem.