Tyhle hvězdičky patří mezi oblíbené cukroví především v Německu. Proto je také peču podle německého receptu. Proč se jim říká skořicové, je mi záhadou. Skořice tam opravdu není tolik, nicméně, rozhodně v nich nesmí chybět.
Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Pak postupně po částech zašleháme veškerý cukr, přidáme citronovou šťávu a šleháme, až nám vznikne hladká lesklá hmota.
Z bílkové směsi odebereme asi 6 lžic a dáme stranou, ať pak máme na polevu.
V míse smícháme mandle, skořici, hřebíček a vmícháme bílkovou směs. Vše pečlivě promícháme.
Připravíme si kus potravinářské folie, polovinu těsta položíme na folii a přikryjeme druhým kusem folie. Těsto vyválíme mezi potravinářskou folii na placku o tloušťce 0,5 cm.
Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky. Doporučuji si vykrajovátko vždycky ponořit do trochy moučkového cukru.
Hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Na hvězdičky nanášíme pomocí nože bílkovou polevu a pečlivě rozetřeme do všech krajů. Dejte si záležet, protože důkladné rozetření rozhodne o výsledném vzhledu hvězdiček.
Hvězdičky pečeme cca 13 minut v troubě na 130°C (horkovzduch) nebo na 150°C bez horkého vzduchu. Pozor, musí zůstat hezky bílé.
Po upečení nechte zcela vychladnout.
Porce 40ks