Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Slaný cuketový koláč

Tento slaný koláč se hodí jako lehká a rychlá večeře. Dá se jíst i studený a můžete tak pohostit nečekanou návštěvu. Když si koupíte již vyválené listové těsto, tak je prostě raz dva hotový.

Porcí2 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení25 minCelkový čas40 min

 275 g listové těsto
 15 g másla
 2 menší šalotky nakrájené na tenká kolečka
 1 stroužek česneku
 80 ml suchého bílého vína
 100 g lučiny
 60 g ementálu
 1 vejce + na potření
 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
 citronová kůra z jednoho citronu
 1 středně velká cuketa
 olivový olej
 sůl a pepř

1

Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále cca na 4mm. Položte ho na plech vyloženým pečícím papírem a dejte na 30 minut do lednice. Já doporučuji si těsto koupit již vyválené na pečícím papíru, pak není třeba ho dávat do lednice.

2

Troubu předehřejeme na 200°C.

3

Na středním plameni rozpustíme máslo a opečeme na něm nadrobno pokrájený česnek a kolečka šalotky.

4

Přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

5

Směs přendáme do misky a přimícháme, vejce, sýr nastrouhaný nahrubo, citronovou kůru, bazalku a lučinu. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

6

Těsto potřeme směsí a poklademe kolečkama cukety. Kolečka se mohou i překrývat.

7

Lehce pokapeme olivovým olejem a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

8

Pečeme cca 25 minut dozlatova.

9

Před podáváním můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou.

Ingredience

 275 g listové těsto
 15 g másla
 2 menší šalotky nakrájené na tenká kolečka
 1 stroužek česneku
 80 ml suchého bílého vína
 100 g lučiny
 60 g ementálu
 1 vejce + na potření
 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
 citronová kůra z jednoho citronu
 1 středně velká cuketa
 olivový olej
 sůl a pepř

Postup

1

Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále cca na 4mm. Položte ho na plech vyloženým pečícím papírem a dejte na 30 minut do lednice. Já doporučuji si těsto koupit již vyválené na pečícím papíru, pak není třeba ho dávat do lednice.

2

Troubu předehřejeme na 200°C.

3

Na středním plameni rozpustíme máslo a opečeme na něm nadrobno pokrájený česnek a kolečka šalotky.

4

Přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

5

Směs přendáme do misky a přimícháme, vejce, sýr nastrouhaný nahrubo, citronovou kůru, bazalku a lučinu. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

6

Těsto potřeme směsí a poklademe kolečkama cukety. Kolečka se mohou i překrývat.

7

Lehce pokapeme olivovým olejem a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

8

Pečeme cca 25 minut dozlatova.

9

Před podáváním můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou.

Slaný cuketový koláč
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu