Krevety jsou skvělé na každou příležitost. Ať už je máte doma čerstvé či zmražené, je to prostě šup...šup. Pár jich vyndáte z mrazáku a za chvilku můžete vařit.
Špagety uvaříme dle návodu na zkus. Nezapomeňte, že voda na těstoviny musí být slaná jako moře. Až budete těstoviny slévat, odeberte si asi půl hrnku na později.
Do hlubší pánve dáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno,
Česnek rozmáčkneme nožem, přidáme k cibuli a restujeme.
Krevety přidáme do pánve, zakápneme citronem a restujeme z obou stran.
Cherry rajčátka překrojíme na půl a přidáme ke směsi. Osolme, opepříme a přidáme chilli s bazalkou.
Restujeme, dokud rajčata trochu nezměknou (asi 10 minut).
Ke směsi přidáme uvařené špagety zprudka restujeme 3-5 minut.
Trochu podlijeme vodou z těstovin (stačí pár lžic), aby se vše krásně spojilo.
Podáváme zasypané parmazánem.
Ingredience
Postup
Špagety uvaříme dle návodu na zkus. Nezapomeňte, že voda na těstoviny musí být slaná jako moře. Až budete těstoviny slévat, odeberte si asi půl hrnku na později.
Do hlubší pánve dáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno,
Česnek rozmáčkneme nožem, přidáme k cibuli a restujeme.
Krevety přidáme do pánve, zakápneme citronem a restujeme z obou stran.
Cherry rajčátka překrojíme na půl a přidáme ke směsi. Osolme, opepříme a přidáme chilli s bazalkou.
Restujeme, dokud rajčata trochu nezměknou (asi 10 minut).
Ke směsi přidáme uvařené špagety zprudka restujeme 3-5 minut.
Trochu podlijeme vodou z těstovin (stačí pár lžic), aby se vše krásně spojilo.
Podáváme zasypané parmazánem.