Spaghetti carbonara u nás zdomácněly pod názvem "uhlířina". Ale ať už jim budete říkat jakkoli, nic to nemění na tom, že jsou za chvilku hotové a prostě vynikající!
Špagety uvaříme na zkus dle návodu na obalu, nezapomeňte, že těstoviny potřebují opravdu hodně vody a voda musí být slaná jako moře :-)
Slaninu nakrájíme najemno a orestujeme na másle v hlubší pánvi.
Česnek trochu zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnily silice, a přidáme ke slanině. Restujeme až je slanina zlatá a křupavá.
Česnek pak můžete vyndat, ale já ho tam nechávám.
Uvařené těstoviny vysypeme ke slanině a důkladně promícháme.
Vejce prošleháme vidličkou v misce, osolíme a opepříme a přimícháme k nim 2/3 nastrouhaného parmezánu.
Pánev s těstovinami odstavíme z plotny a vmícháme do nich vaječnou směs.
Pečlivě promícháme můžeme podávat. Těstoviny budou mít krásnou krémovou konzistenci.
Na talíři ještě posypeme sýrem.
Porce 4