Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Speckknödelsuppe (Polévka se špekovým knedlíkem)

Kategorie

Jakmile jedu do Rakouska, tuhle polévku si nemohu nechat ujít. Vývar s obřím knedlíkem je naprosto geniální a doma celkem nenáročný na přípravu.

Porcí4 Porce
Čas přípravy45 minDélka vaření/pečení12 minCelkový čas57 min

 100 g rohlíků nebo housek
 1 střední cibule
 1 hrst plocholisté petržele
 100 g prorostlé slaniny
 1 vejce
 6 lžic mléka
 1 lžíce másla
 1 lžička majoránky
 1 l hovězího vývaru
 1 svazek pažitky
 sůl a pepř

1

Starší rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm.

Poznámka: Pokud máte pečivo čerstvé, tak ho nakrájejte a nechte hodinku oschnout.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozpálené pánve. K ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

3

Nakrájené pečivo dáme do mísy a přidáme k němu nakrájenou petržel, směs slaniny, vejce, mléko a promícháme.

4

Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi v míse vytvoříme kouli a necháme 30 minut odpočívat.

5

Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, které osolíme.

6

Navlhčenýma rukama vytvoříme ze směsi velké knedlíky (cca 4 kusy) a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 12 minut.

7

Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme hovězí vývar.

8

Jakmile jsou knedlíky uvařené, přendáme je do horkého vývaru.

9

Servírujeme vždy jeden knedlík na porci přelitý vývarem a posypaný čerstvou nadrobno nakrájenou pažitkou.

Ingredience

 100 g rohlíků nebo housek
 1 střední cibule
 1 hrst plocholisté petržele
 100 g prorostlé slaniny
 1 vejce
 6 lžic mléka
 1 lžíce másla
 1 lžička majoránky
 1 l hovězího vývaru
 1 svazek pažitky
 sůl a pepř

Postup

1

Starší rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm.

Poznámka: Pokud máte pečivo čerstvé, tak ho nakrájejte a nechte hodinku oschnout.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozpálené pánve. K ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

3

Nakrájené pečivo dáme do mísy a přidáme k němu nakrájenou petržel, směs slaniny, vejce, mléko a promícháme.

4

Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi v míse vytvoříme kouli a necháme 30 minut odpočívat.

5

Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, které osolíme.

6

Navlhčenýma rukama vytvoříme ze směsi velké knedlíky (cca 4 kusy) a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 12 minut.

7

Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme hovězí vývar.

8

Jakmile jsou knedlíky uvařené, přendáme je do horkého vývaru.

9

Servírujeme vždy jeden knedlík na porci přelitý vývarem a posypaný čerstvou nadrobno nakrájenou pažitkou.

Speckknödelsuppe (Polévka se špekovým knedlíkem)
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu