Jakmile jedu do Rakouska, tuhle polévku si nemohu nechat ujít. Vývar s obřím knedlíkem je naprosto geniální a doma celkem nenáročný na přípravu.
Starší rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm.
Poznámka: Pokud máte pečivo čerstvé, tak ho nakrájejte a nechte hodinku oschnout.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozpálené pánve. K ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Nakrájené pečivo dáme do mísy a přidáme k němu nakrájenou petržel, směs slaniny, vejce, mléko a promícháme.
Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi v míse vytvoříme kouli a necháme 30 minut odpočívat.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, které osolíme.
Navlhčenýma rukama vytvoříme ze směsi velké knedlíky (cca 4 kusy) a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 12 minut.
Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme hovězí vývar.
Jakmile jsou knedlíky uvařené, přendáme je do horkého vývaru.
Servírujeme vždy jeden knedlík na porci přelitý vývarem a posypaný čerstvou nadrobno nakrájenou pažitkou.
Ingredience
Postup
Starší rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm.
Poznámka: Pokud máte pečivo čerstvé, tak ho nakrájejte a nechte hodinku oschnout.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozpálené pánve. K ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Nakrájené pečivo dáme do mísy a přidáme k němu nakrájenou petržel, směs slaniny, vejce, mléko a promícháme.
Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi v míse vytvoříme kouli a necháme 30 minut odpočívat.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, které osolíme.
Navlhčenýma rukama vytvoříme ze směsi velké knedlíky (cca 4 kusy) a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 12 minut.
Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme hovězí vývar.
Jakmile jsou knedlíky uvařené, přendáme je do horkého vývaru.
Servírujeme vždy jeden knedlík na porci přelitý vývarem a posypaný čerstvou nadrobno nakrájenou pažitkou.