Nastavení tisku:

Špenátová polévka s vařeným vajíčkem

Porcí4 PorceČas přípravy5 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas35 min

Co s hromadou uvařených vajíček, které jste buď nerozdali nebo naopak je Váš milý vykoledoval? Nemusíte nutně připravovat vajíčkovou pomazánku, ale co třeba špenátovou polévku s vařeným vajíčkem?

 600 g čerstvého špenátu (nebo 400g mraženého)
 50 g másla
 3 stroužky česneku
 600 ml vývaru (můžete použít bujón)
 250 ml smetany
 4 uvařená vejce
 hoblinky parmezánu na ozdobu
 1 špetka muškátového oříšku
 sůl a pepř
1

V hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme najemno pokrájený česnek a restujeme 5 minut.

2

Přidáme k němu posekaný špenát (případně mražený špenát) a restujeme 10 minut.

3

Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.

4

Přilijeme smetanu a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

5

Podáváme tak, že do každé porce polévky přidáme měsíčky uvařeného vejce.
Můžete použít i křepelčí vajíčka jako já na fotce :-)

6

Na závěr můžeme ještě posypat hoblinkami parmezánu.

Nutrition Facts

Porce 4